"Спочатку ми використаємо звичайну зброю": У РФ розповіли свою версію, як почнеться ядерна війна зі США

Російський експерт впевнений, що перед ядерним ударом американці відкличуть усіх своїх дипломатів.

Росіяни продовжують готуватися до ядерної війни. Ілюстрація: Обозреватель.

У разі масштабної війни Росії проти США до того, як застосувати ядерну зброю, країни, швидше за все, будуть деякий час вести бойові дії із застосуванням звичайних озброєнь. Про це йдеться в статті заступника президента Російської академії ракетних і артилерійських наук з інформаційної політики, доктора військових наук Костянтина Сівкова, передають Патріоти України із посиланням на "Лента.ру".

"Безпосередньою ознакою того, що агресор готовий до удару, може бути відкликання посла і співробітників дипмісії. Проявляться і інші ознаки підготовки до війни. Зокрема, розгортання військ біля наших кордонів під виглядом навчань, створення ударних угруповань ВМС в районах, звідки можливо нанести удари по території Росії", — вважає він.

Сівков впевнений, що це принесе Кремлю "достатній запас часу, щоб прийняти попереджувальні заходи", зокрема, нанести удар звичайною зброєю по районах базування націлених на Росію балістичних і крилатих ракет (БР і КР), для чого можуть використовуватися ракети комплексів "Калібр" , Х-101 і "Кинджал". Також експерт пропонує на основі "Іскандер-М" розробити БР середнього радіусу дії зі звичайною бойовою частиною.

За оцінками автора, потрібно розгорнути від 50-100 до 150-200 таких ракет в залежності від того, скільки БР і КР середнього радіусу дії буде розміщено біля кордонів Росії. Також доктор військових наук вважає за необхідне розробити БР середньої дальності (2-2,5 тисячі кілометрів) з ядерною боєголовкою (касетною або моноблочною мегатонного класу).

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...