Спочатку особливий статус і амністія: В "ДНР" відповіли на заяву Порошенка щодо повернення Донбасу

Терористи наполягають на виконанні Мінських домовленостей з точки зору, вигідної Кремлю.

Денис Пушилін. Фото:rusvesna.su

В "ДНР" готові повернути окуповану частину Донбасу під контроль України за умови виконання мінських домовленостей. Про це заявив представник бойовиків на мінських переговорах Денис Пушилін, передають Патріоти України з посиланням на Дождь.

"Якщо це відповідає мінським угодами, то це нормально. Якщо Порошенко мав на увазі силовий варіант захоплення Донбасу - ми на це не підемо. Щоб обмін всіх на всіх був реалізований, треба прийняти закон про амністію, який так і не був підписаний (в Україні)", - сказав Пушилін.

Він додав, що мінські домовленості передбачають проведення конституційної реформи, прийняття закону про амністію і узгодженого закону про вибори. Також до угод відноситься і отримання особливого статусу.

"З моєї точки зору, вирішення конфлікту може розтягнутися на п'ять і більше років. Якщо розцінювати, кому вигідно виконання (мінських домовленостей), то сама зацікавлена сторона - це США, у них скоро вибори", - зробив свої висновки Пушилін.

Чехія відкликає свого посла в Росії

неділя, 5 травень 2024, 16:06

Міністерство закордонних справ Чехії вирішило відкликати з посади посла в Росії Вітезслава Півоньку, який з 2022 року фізично перебуває в Празі. Цю інформацію голова відомства Ян Ліпавський підтвердило агентству ČTK, повідомляють Патріоти України. Рані...

У Бердянську знищили організатора катівень: У ГУР Міноборони розповіли подробиці (відео)

неділя, 5 травень 2024, 15:44

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило ліквідацію колаборанта в окупованому Бердянську Запорізької області й повідомило деякі подробиці з цього приводу, передають Патріоти України. Повідомляється, що 5 травня 2024 року близько 9:40 ...