Сподіваються на законослухняність? В СБУ висловили надію, що підозрюваний у хабарництві Романчук поїхав у "напрямку дому"

На жаль, протягом 72 годин, відведених українським законодавством, суд не прийняв рішення щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу, тому чиновник мав право залишити лікарню, пояснила прес-секретар СБУ.

Микола Романчук. Фото:dosye.info

У Службі безпеки України заявляють, що заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Микола Романчук, підозрюваний у вимаганні хабара, мав право покинути лікарню, оскільки суд не прийняв рішення про обрання йому запобіжного заходу.Про це повідомила сайту Радіо Свобода прес-секретар СБУ Олена Гітлянська, інформують Патріоти України.

Вона зазначила: "Правоохоронці оперативно підготували матеріали і направили до суду для обрання запобіжного заходу, але, на жаль, протягом 72 годин, відведених українським законодавством, суд не прийняв рішення. Тому він зміг покинути лікарню. Наскільки нам відомо, він поїхав в напрямку дому".

У Службі безпеки України сподіваються, що суд все-таки прийме рішення щодо запобіжного заходу для Миколи Романчука і він його виконає.

У приймальні третьої Одеської міської лікарні кореспонденту Радіо Свобода підтвердили, що Микола Романчук зараз в лікарні не перебуває.

Як стало відомо, 6 червня, під час 5-годинного засідання, Приморський районний суд Одеси не зміг обрати запобіжний захід для Романчука. Його зі скаргами на високий тиск із зали суду забрала швидка.

Раніше, головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що у справі про отримання хабара за надання дозволу на облаштування кар'єру з видобутку вапняку були затримані 4 особи, зокрема перший заступник голови Миколаївської ОДА Микола Романчук.

Під час обшуку домоволодіння, що належать родині Романчука були виявлені сейфи з золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом, столовим сріблом. У сейфах також зберігалася "чорна бухгалтерія", яка доводить проведення корупційних оборудок.

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...