Справа Авакова: НАБУ і САП трясуть тиловиків Національної поліції

У бюро уточнили, що слідчі дії проводяться з метою з'ясування обставин, розкритих раніше детективами НАБУ в ході розслідування, і пов'язаними з підробкою складських документів по поставлених для Нацгвардії рюкзаках.

Ілюстрація:Факти - ICTV

Детективи Національного антикорупційного бюро України та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури проводять слідчі дії (обшуки, - ред.) за місцем реєстрації та проживання ряду посадових осіб Національної поліції в рамках розслідування "справи рюкзаків Авакова". Про це повідомляє прес-служба НАБУ в Facebook, передають Патріоти України.

"Мова йде про осіб, які відповідно до зайнятих посад контролюють процеси матеріально-технічного забезпечення і логістики структурних підрозділів Міністерства внутрішніх справ. Обшуки проводяться в Києві та Київській області", - зазначили в прес-службі.

У НАБУ уточнили, що ці, а також інші слідчі дії, проводяться з метою з'ясування обставин, розкритих раніше детективами НАБУ в ході розслідування, і пов'язаними з підробкою складських документів по поставлених рюкзаках.

"Зокрема, ряд з них (документів, - ред.) були перероблені "зворотньою датою", акти прийому здійснювалися без фактичної поставки товару", - підкреслили в прес-Адміністрації.

Розкриті факти долучені до матеріалів слідства.

Як відомо, 31 жовтня НАБУ провело обшуки в рамках розслідування справи про "рюкзаки Авакова". Рюкзаки МВС закупило в кінці 2014 - на початку 2015 років для потреб Нацгвардії.

Після обшуків були затримані син міністра внутрішніх справ Олександр Аваков і екс-заступник голови МВС Сергій Чеботар. Пізніше стало відомо про третього затриманого. Попередньо, мова йде про Володимира Литвина, якого раніше пов'язували з виробником скандальних рюкзаків.

1 листопада повідомлялося, що САП буде клопотати про арешт для всіх трьох фігурантів "справи рюкзаків Авакова" з можливістю внесення застави, загальна сума якої складе 14 млн грн.

На Кавказі та на Уралі: Українська розвідка повідомила про знищення двох тепловозів у Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 5:00

З огляду на те, що до 90% логістики окупантів зав'язано на залізницю, "тепловозний терор" болісно відбивається на постачаннях військ, що воюють проти України. У російських містах Оренбург і Владикавказ у неділю і п’ятницю було знищено два тепловози, по...

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...