Справа Фірташа: Австрійський суд не дозволив заарештувати українського олігарха

Земельний суд Відня звільнив Фірташа без внесення додаткової застави, при цьому бізнесмен здав свій закордонний паспорт.

Д.Фірташ. Фото: obozrevatel.com.

Віденський суд відмовився арештувати українського олігарха Дмитра Фірташа. Австрійська Феміда відмовила на екстрадиційний запит Іспанії, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Українську правду".

Запит на екстрадицію до Іспанії Австрія отримала 17 листопада.

Як відомо, раніше про свою незгоду з рішенням апеляційного суду у Відні заявила австрійська команда адвокатів Фірташа.

"Ми приймемо всі можливі заходи, щоб оскаржити це рішення, включаючи подачу апеляції до Верховного суду Австрії і до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ)", - зазначалося в їх релізі, поширеному в ніч на середу.

21 лютого Вищий земельний суд Відня задовольнив позов австрійської прокуратури на попереднє рішення австрійського суду, який відмовив в екстрадиції українського олігарха Дмитра Фірташа в США.

Остаточне рішення про екстрадицію приймає федеральний міністр юстиції.

Того ж дня українського олігарха затримали у Відні.

В австрійській прокуратурі наголосили, що технічно затримання не пов'язане з рішенням суду про екстрадицію і здійснюється на підставі європейського ордера, виданого Іспанією, де його звинувачують у відмиванні грошей.

Американськими адвокатами Фірташа виступають екс-прокурор Чикаго та екс-міністр внутрішньої безпеки США.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...