Справа Майдану: Суд відмовився відсторонити від посади генерала, підозрюваного у злочинах (відео)

Адвокати привели свідків, які заявили, що міліціонер насправді "зливав" майданівцям плани правоохоронців.

Володимир Гриняк на суді. Фото: ДС.

Екс-керівнику управління громадської безпеки МВС Володимиру Гриняку загрожує 10 років за ґратами. Генерала судять у справі про злочини на Євромайдані, йдеться в сюжеті ТСН.19:30, передають Патріоти України.

Справу розглядають у Печерському районному суді столиці. Прокурори наполягають, що 18-19 лютого 2014 року на вулиці Інститутській міліціонер переговори про штурм, а також роздавав беркутівцям гроші за побиття мітингарів – усього 30 млн гривень.

"Від останнього отримав грошові кошти у сумі 600 тисяч, які в подальшому надавалися ним із розрахунку 5 тисяч гривень на одного працівника з офіцерського складу та 3 тисячі на одного працівника рядового складу", - заявив прокурор ГПУ Олександр Ковальчук.

Натомість захист наголошує, що генерал керував зовсім не тим відомством, яке било людей. "Йому "Беркут" не підпорядковувався. Єдине, в чому підозрюють Гриняка, це в тому, що він знаходився разом з особою, яка видавала накази працівникам "Беркуту", - заявив адвокат Володимир Раков.

Сам Гриняк запевняє, що три роки тому був відсторонений керівництвом від справ за симпатії до Майдану, а зараз він відслужив в АТО, працює у Нацгвардії і навіть підвищений у званні. Коли правоохоронцю загрожував арешт, його взяли на поруки депутати від "Народного фронту" Андрій Левус та Михайло Бондар. "Коли був Майдан, Ратушняк і Захарченко мене відсторонили від цього, тому що я із Західної України. Вони мене вважали зрадником", - твердить Гриняк.

Свідки, які прийшли підтримати Гриняка, запевняли, що під час Майдану він передавав активістам дані: де і коли міліція збирається штурмувати мітингарів. Враховуюче це, суд відмовився усувати генерала з посади на час розгляду його справи. Однак слідство триває.

Уже сам факт "зіпсував" все: Опозиціонер розповів, що найбільше налякало Путіна перед інавгурацією

середа, 24 квітень 2024, 15:57

У Росії 7 травня 2024 року запланована інавгурація Владіміра Путіна. На цю подію у російської пропаганди були великі плани, але Україна отримає довгоочікувану військову допомогу від США - 61 мільярд доларів, що може змінити ситуацію на фронті, передаю...

"Завдання полягає в пропорційному розподілі сил": Навіть зі зброєю від США потрібен час на стабілізацію фронту, - Коваленко

середа, 24 квітень 2024, 15:39

Відновлення поставок американської зброї дасть змогу ЗСУ стабілізувати лінію фронту і накопичити ресурси для нової спроби великого контрнаступу. Таку думку "Фокусу" висловив воєнний експерт, координатор групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко...