Справа малазійського лайнера MH17: спецслужби РФ намагалися зламати сервери голландських слідчих, - розвідка ФРН

Німецька розвідка звинуватила спецслужби РФ в організації кібератаки на сервери Dutch Safety Board зі спробою отримати доступ до матеріалів справи про збитий над територією окупованого російськими військами і бойовиками Донбасу пасажирський лайнер.

Кібервійська РФ. Фото: zn.uaФедеральна служба захисту конституції Німеччини звинуватила спецслужби РФ в організації кібератаки на команду слідчих Dutch Safety Board, що займалась на той момент розслідуванням катастрофи малазійського лайнера MH17.

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт Нескучные новости.

Кібератака, про яку йде мова, сталася в минулому році. Німецька розвідка звинуватила в своєму звіті спецслужби РФ у спробі роздобути доступ до матеріалів розслідування. Однак у звіті не йдеться, чи була хакерська атака успішною, так як прес-секретар відомства Ангела Плей відмовилася дати коментарі по цій інформації журналістам.

Як відомо, звіт по катастрофі MH17 був опублікований в жовтні 2015 року. За місяць до його публікації, у вересні 2015 року, була зафіксована перша атака на сервер слідчих Dutch Safety Board. Хакери використовували фішингову сторінку входу на корпоративний портал з метою перехоплення облікових даних користувачів. Після інциденту Dutch Safety Board посилила безпеку своїх ресурсів.

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...

США нададуть Україні авіабомби, що самостійно наводитимуться на глушники GPS

субота, 4 травень 2024, 14:33

Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA) на суму 23,5 мільйона доларів, який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS та інтеграцію голівок самонаведення зб...