Справа Назарова: Ірина Веригіна у суді підтвердила вину генерала у загибелі ІЛ-76

Виконувачка обов'язків голови Луганської ОДА заявила, що силовики знали про підготовку теракту проти десантників.

Ірина Веригіна. Фото:  Фейсбук Віталія Погосяна.

Ірина Веригіна, яка до вересня 2014 року виконувала обв'язки голови Луганської обладміністрації, дала покази у суді. Про це Патріоти України повідомляють з посиланням на онлайн-трасляцію судового засідання у Павлоградському міськрайонному суді.

Свідок повідомила, що у Сватово був створений штаб, куди входила вона та всі регіональні керівники силових відомств. Вони отримували оперативну інформацію, а також мали доступ до переговорів терористів.

"Були перемовини між бойовиками, що у них з’явилося ПЗРК і що вони знають, що будуть направляти літак з продовольством для підкріплення українських десантників, що є плани у них збити цей літак. Я чула, що Ігор Олександрович (Воронченко, на той момент керівник АТО в Луганській області, - Ред.) сам передавав цю інформацію 13 числа в обід. І Анатолій Науменко (МВС, - Ред.) - своєму керівництву. Раз при мені передав телефоном, потім передав інформацію по закритому зв’язку (…) Коли збили літак, я була шокована, що інформація передавалася, але нічого не зробили і хлопці загинули", - засвідчила Веригіна.

Захист Віктора Назарова апелював до того, чи мала свідок документально оформлений доступ до розвідданих, про які йдется.

"Допуску не було, але інформація вся надходила. Який там доступ, якщо воно все горіло під ногами, якщо ми рішення приймали щоденно, якщо ми будували блокпости один за одним, і самі хоронили хлопців - нам ніхто нічого не допомагав!", - обурилася Ірина Веригіна.

Довідка: Генерал-майор Віктор Назаров - єдиний обвинувачений у службовій халатності, що призвела до гибелі 40 десантників 25-ї бригади та 9 членів екіпажу. В ніч на 14 червня 2014 року ІЛ-76 вилетів з бійцями і мав здійснити посадку на аеродромі Луганська, проте був збитий ворожою ракетою. Генерал Назаров своєї вини не визнає, перед родичами загиблих вибачатися відмовляється. Захисники генерала Назарова стверджують, що ІЛ-76 з українськими десантниками був збитий в небойових умовах. Керівники силових відомств у суді дають покази, "як під копірку".

Адвокат потерпілих Віталій Погосян повідомив, що вирок у справі може бути винесений лише восени поточного року.

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...