Справа про вбивства на Майдані: Один з убитих загинув від кулі "беркутівця", - експертиза (відео)

У Святошинському районному суді міста Києва у відкритому судовому засіданні державне обвинувачення намагалося довести, що «беркутівці» сплановано здійснювали умисні вбивства в лютому 2014 року в центрі Києва

Вулиця Інститутська, лютий 2014 року. Фото: golos-narodu.com.ua.

Вчора, 7 вересня, на засіданні у справі «беркутівців», яких підозрюють у розстрілі активістів Майдану прокурори доводили, що один з убитих загинув від кулі командира так званої «чорної роти» Дмитра Садовника. Крім того, звинувачення намагалося довести, що «беркутівці» сплановано здійснювали умисні вбивства в лютому 2014 року в центрі Києва, повідомляють Патріоти України з посиланням на «5 канал».

На судовому засіданні була присутня і мати загиблого на Майдані Леоніда Полянського. Його вбили зранку 20 лютого 2014 року. Стріляли з місця, де тоді стояли бійці київської роти спецпідрозділу "Беркут". За даними правоохоронців, експертиза навіть встановила власника смертельної зброї.

"Ця куля була випущена з автомату, який, згідно відомчого наказу, було закріплено саме за командиром цієї спецроти", – пояснив прокурор Роман Псюк.

Дмитро Садовник – командир "беркутівців" із жовтими пов'язками, які 20 лютого стріляли по активістах на Інститутській.

Чоловіка затримали, згодом відпустили під домашній арешт, а нині розшукують за втечу з-під слідства. Наразі на лаві підсудних п'ятеро його підлеглих. Втім, вони свою провину не визнають. Кажуть, що кулю їхнього начальника до вбитого підкинули.

"Якщо є вихідний отвір, то як вона може з'явитися в тілі? Підклали її і все", – стверджує обвинувачений Олександр Маринченко.

Зброю Павла Аброськіна, який також перебуває на лаві підсудних, раніше ідентифікували серед речових доказів масових вбивств на Майдані. Він коментарів не дає.

Як відомо, наразі тривають допити свідків та постраждалих у справі Євромайдану. За підрахунками правоохоронців, постраждалих у справі – 128. Із них 80 поранених та 48 загиблих. Як зазначається, судові засідання відкриті і тривають щовівторка та щочетверга у Святошинському суді Києва.

СБУ затримала двох полковників УДО, які готували вбивство Зеленського, Буданова та Малюка (фото)

вівторок, 7 травень 2024, 13:59

Служба безпеки України (СБУ) викрила мережу агентів 5-ї служби ФСБ РФ, які готували вбивство президента України Володимира Зеленського. Про це повідомила СБУ у Telegram, передають Патріоти України. Повідомляється, що реалізувати зазначені плани мала аг...

Спецслужби Польщі виявили пристрої, які, ймовірно, призначені для прослуховування засідання уряду

вівторок, 7 травень 2024, 11:59

У Катовіце, де 7 травня мало відбутися засідання Ради міністрів Польщі, спецслужби знайшли і демонтували пристрої для підслуховування. Про це інформує Reuters, передають Патріоти України. Як зазначається, у вівторок, 7 травня, Рада міністрів Польщі зби...