Справа Савченко: На оголошення вироку Надії не пустили представників іноземних дипмісій, - нардеп

Прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко вже отримав перше і фінальне попередження за спробу зробити фото із залу суду.

Надія Савченко у суді під час заслуховування вироку. Фото: Twitter

У Донецькому суді Ростовської області РФ суддя Степаненко почав зачитувати вирок українській льотчиці Надії Савченко, незаконно утримуваній на території Росії. Народний депутат України Олексій Рябчин, присутній в суді, повідомив у своєму Twitter, що в руках у судді близько 150-200 сторінок, тексту, всі слухають стоячи, передають Патріоти України.

Прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко вже отримав перше і фінальне попередження за спробу зробити фото із залу суду.

Відомо, що перед початком зачитування вироку Савченко попросила слово, але судді не відреагували на це прохання. Очікується, що читання вироку Савченко займе два дні.

Сестра Надії Савченко Віра у суді. Фото: Twitter

Крім того, Рябчин повідомив, що в зал суду не були допущені 13 дипломатичних місій, вони залишилися стояти на вулиці. А тим часом суддя продовжує монотонно бубоніти, Надя жестами показує, що їй нудно.

Як повідомив народний депутат, в зал суду потрапили 8 телевізійних камер, крім них ще працює телекамера суду. Решта журналістів знаходяться в сусідній кімнаті і звідти спостерігають за ходом судового засідання.

В даний момент, як повідомляє Олексій Рябчин, суддя продовжує зачитувати вирок, ще не зачитана і третина документа.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...