"Зловити Путіна на слові": Німецький посол розповів про спробу створити спостережну місію у Керченській протоці

Ідея моніторингу ситуації у Керченській протоці виникла під час розмови Ангели Меркель та Володимира Путіна.

Керченська протока. Фото: соцмережі.

Німеччина намагалась "спіймати Путіна на слові" щодо організації спостережної місії у Керченській протоці, проте наразі умови такої місії погодити не вдалося. Про це розповів посол Німеччини в Україні Ернст Райхель, передають Патріоти України.

За його словами, ідея моніторингу ситуації у Керченській протоці виникла під час розмови Ангели Меркель та Володимира Путіна. "Путін тоді заявив, що готовий прийняти таких спостерігачів, експертів, які б простежили, як працює вільний прохід суден через Керченську протоку. Ми спробували спіймати його на слові", - розповів дипломат.

Проте, за його словами, наразі "модальності такої місії поки що не узгоджені". Берлін наполягає, що при узгоджені деталей моніторингової місії голос України важливий. "Адже треба виключити можливість того, що ця місія поставить під сумнів нашу політику невизнання незаконної анексії Криму", - пояснив дипломат.

Нагадаємо, в січні під час візиту до Києва голова німецього МЗС Гайко Маас заявив, що для запровадження моніторингу у Керченській протоці свою згоду повинні дати як українська, так і російська сторони – проте на той час прогрес у цьому питанні просунувся недалеко. Наприкінці січня заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін заявив, що про організацію міжнародної моніторингової місії у Керченській протоці не може бути й мови.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...