СРСР в 1954 році передав Крим Україні, щоб він не дістався США, - "миротворець" Артеменко (відео)

За словами нардепа, у 1954 році США набували права робити з Криму "Нову Каліфорнію", оскільки півострів був забезпеченням кредиту США Радянському Союзу, укладеного в 1920 році.

А.Артеменко. Фото: Радіо Свобода.

Депутат Верховної Ради Андрій Артеменко вважає, що СРСР в 1954 році передав Крим Україні, щоб він не дістався Сполученим Штатом. Про це він заявив сьогодні, 27 лютого, на прес-конференції, пишуть Патріоти України з посиланням на Лівий берег.

Також нардеп уточнив, що Радянський Союз в 1954 році повинен був передати Крим США в якості забезпечення по неоплачених боргах.

"У 1920 році Росія отримала кредит в розмірі 50 млн доларів від уряду Сполучених Штатів Америки. Вони заклали Крим, як територію, яка повинна бути передана США, якщо його не буде повернуто. У 1954 році прийшов термін погашення сум. І був проект, який називався "Нова Каліфорнія", якщо хто не знає - це територія Криму. Я впевнений, що саме тому Крим був переданий в Україну, щоб зберегти цю територію за Радянським Союзом", - сказав Артеменко.

Нагадаємо, що депутат Артеменко став відомий широкому загалу порівняно недавно, коли виявилося, що він розробив і передав адміністрації Дональда Трампа якийсь мирний план з врегулювання конфлікту між Україною і Росією.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...