Стало відомо, кого Вакарчук може підтримати на виборах в Україні

Лідер музичного гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук, який заявив, що не балотуватиметься в президенти, може підтримати Андрія Садового або Анатолія Гриценка. Таку думку на сторінці в Facebook висловив нардеп від БПП Мустафа Найєм, припустивши, що музикант своє рішення прийняв ще на початку року, повідомляють Патріоти України.

"Між іншим, невисунення Святослава означає, що єдиного кандидата на президентських виборах від опозиційних демократичних сил повинні визначити Анатолій Гриценко та Андрій Садовий. Упевнений, Святослав Вакарчук підтримає будь-якого з них, якщо вони домовляться", — написав він. "Зі звернення очевидно, що команда Святослава готуватиметься до парламентських виборів", — додав Найєм.

За його словами, досвід президентських виборів показує, що похід декількома розрізненими колонами — це пораженство.

"Шанс на самостійний прохід у парламент мають лише декілька партій. Але й у них недостатньо організаційних ресурсів для захисту голосів, агітації та донесення своєї програми. А в разі успіху ми отримаємо в наступному парламенті не сильну фракцію, а невелику групу "білих ворон", — впевнений нардеп.

Найєм додав, що з 2014 року ситуація сильно змінилася і великих гравців із великими ресурсами буде більше, як і ще більше скепсису й апатії. Тому, на його думку, вже зараз варто готуватися до об'єднання всіх сил і створення єдиної коаліції.

Нардеп розповів, що такі переговори ведуться як між уже існуючими політичними силами і групами, так і між ініціаторами нових проектів. А також зазначив: чим раніше почнуться інтеграційні процеси, тим більше шансів, що така коаліція виникне одразу після президентських виборів.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...