"Сталося вбивство": Вибух на Ширлані пролунав через заборонений в армії детонатор

Якщо інформацію щодо зброї підтвердять, буде відкрито кримінальне провадження.

Цей детонатор заборонили ще в 1990 році. Фото depo.uaНещодавно Миколаївщину та всю Україну сколихнула новина про вибух на Широколанівському полігоні. В результаті вибуху загинув один військовий, ще десятеро опинилася на лікарняному ліжку, передають Патріоти України.

За попередніми висновками, модель міномету, що розірвався на Ширлані, мала низку недоліків. На своїй сторінці у Фейсбуці користувач Павло Патарецький написав, що детонатор в міні, яка розірвалась, був з партії, яку ще в 1990 році заборонили для використання та постачання у війська: "Виявляється детонатор на міні був з партії яка ще в 1990 році була забракована і заборонена до постачання в войска. Як ця партія була поставлена в армію, а не утилізована,я не знаю".

Користувач мережі зазначає, що у випадку підтвердження інформації, вибух стався з вини керівництва оборонного відомства: "Якщо дана інформація підтвердиться, то це означає що трагедія сталася не через недбалість або порушення правил поводження зі зброєю і боєприпасами, а сталося вбивство і вина за це лежить на чиновниках з оборонного відомства".

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...