"Старші братушки" образились: Сербія погрожує Чорногорії

Сербські інтелектуали "скрегочуть зубами" на незалежність Чорногорії так само, як російські - на Україну. Адже нема "Великої Сербії" без Чорногорії, як Московської імперії без України.

Сербів дуже дратує незалежність Чорногорії. Ілюстрація: соцмережі.

Президент Сербії Александар Вучич пообіцяв вжити заходи у відповідь на заборону Чорногорією в’їзду для чотирьох сербських інтелектуалів. Про це повідомляє портал B92, передають Патріоти України.

Сербські ЗМІ раніше повідомили, що Чорногорія з міркувань безпеки вирішила не пускати в країну сербського академіка Матію Бечковича, істориків Чедоміра Антича і Александара Раковича, а також політика і юриста Деяна Міровича.

"Главі МВС Небойші Стефановичу підтвердили цю інформацію щодо чотирьох осіб, однак ми не знаємо, чи цей перелік не більший" - сказав Вучич. "Причина цього рішення - загроза безпеці Чорногорії. Сербська держава мусить реагувати, оскільки ми забороняємо в’їзд злочинцям, в той час як вони – тим, хто має іншу думку. Це неприйнятно для Європи 21 століття" - заявив він.

"Ми підготуємо конкретні заходи, якщо не отримаємо належну відповідь від Чорногорії" -додав сербський президент. Варто зазначити, що Матія Бечкович мав намір виступити 1 грудня у Подгориці на заходах з нагоди сотої річниці об’єднання Чорногорії і Сербії. Офіційна Подгориця заборонила урочистості з цього приводу.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...