"Старші братушки" образились: Сербія погрожує Чорногорії

Сербські інтелектуали "скрегочуть зубами" на незалежність Чорногорії так само, як російські - на Україну. Адже нема "Великої Сербії" без Чорногорії, як Московської імперії без України.

Сербів дуже дратує незалежність Чорногорії. Ілюстрація: соцмережі.

Президент Сербії Александар Вучич пообіцяв вжити заходи у відповідь на заборону Чорногорією в’їзду для чотирьох сербських інтелектуалів. Про це повідомляє портал B92, передають Патріоти України.

Сербські ЗМІ раніше повідомили, що Чорногорія з міркувань безпеки вирішила не пускати в країну сербського академіка Матію Бечковича, істориків Чедоміра Антича і Александара Раковича, а також політика і юриста Деяна Міровича.

"Главі МВС Небойші Стефановичу підтвердили цю інформацію щодо чотирьох осіб, однак ми не знаємо, чи цей перелік не більший" - сказав Вучич. "Причина цього рішення - загроза безпеці Чорногорії. Сербська держава мусить реагувати, оскільки ми забороняємо в’їзд злочинцям, в той час як вони – тим, хто має іншу думку. Це неприйнятно для Європи 21 століття" - заявив він.

"Ми підготуємо конкретні заходи, якщо не отримаємо належну відповідь від Чорногорії" -додав сербський президент. Варто зазначити, що Матія Бечкович мав намір виступити 1 грудня у Подгориці на заходах з нагоди сотої річниці об’єднання Чорногорії і Сербії. Офіційна Подгориця заборонила урочистості з цього приводу.

"Сильний хід" обернувся проблемою: Республіканцям не подобається кандидат Трампа на посаду віцепрезидента США

субота, 27 липень 2024, 11:00

Ряд республіканців у Палаті представників Конгресу США критикують обрання колишнім президентом Дональдом Трампом сенатора Джея Ді Венса на посаду віцепрезидента, попереджаючи, що цей вибір не допоможе — а може нашкодити — шансам партії на перемогу в ли...

У ворога особливий план: Армія РФ подрібнює наступальні операції по всьому фронту, щоб відволікти ЗСУ, - ISW

субота, 27 липень 2024, 10:53

Росія переходить до тактики подрібнення наступальних операцій з розтягуванням їх на значну ділянку фронту. Таким чином, російське командування розраховує підтримувати постійний наступальний тиск на всьому фронті, аби не дати Силам оборони України перех...