Столична прокуратура затримала заступника голови Шевченківського району за розкрадання 27 млн грн

За даними слідства, чиновники організували схему, за якою з комунальної власності незаконно вивели 5 об’єктів нерухомості (нежитлові будівлі та квартири), що розташовані на території Шевченківського району столиці.

В.Андрєєв. Фото: facebook.com.

Першого заступника голови Шевченківської райадміністрації Києва Віктора Андрєєва затримано за підозрою розкраданні комунального майна на 27 мільйонів гривень. Про це повідомляє Прокуратура Києва у facebook, передають Патріоти України.

"24 березня прокуратурою Києва затримано та повідомлено про підозру першому заступнику голови Шевченківської районної державної адміністрації в місті Києві у розкраданні майна територіальної громади та заволодінні коштами комунальних підприємств", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що заступник голови РДА причетний до створення злочинної організації, яка привласнила майно територіальної громади Шевченківського району на суму понад 27 мільйонів гривень.

"Механізм заволодіння вказаним майном полягав у підробленні правовстановлюючих документів, які використовувалися у подальшому в нотаріальних конторах для зміни власника. Після цього комунальне майно переоформлювалось на підконтрольні першому заступнику голови РДА підприємства та відчужувалось іншим власникам", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, за такою схемою з комунальної власності незаконно вибули 5 об’єктів нерухомості (нежитлові будівлі та квартири), що розташовані на території Шевченківського району столиці.

Крім того, за результатами слідчих дій задокументовано 10 фактів надання першим заступником голови РДА незаконних вказівок на зняття готівкових коштів з комунальних підприємств, контроль за якими він здійснював, на загальну суму близько 2 мільйонів гривень.

"У подальшому вказані кошти останній обертав на свою користь", - наголосили у прокуратурі.

На даний час чиновнику оголошено про підозру та готується клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Правоохоронці вже затримували В.Андрєєва у травні 2015 року, а також першого заступника директора КП "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м. Києва" Петра Романюка за отримання хабара у сумі 73,5 тисячі гривень.

Мер Києва Віталій Кличко тоді висловив сподівання, що Андрєєв та заступник директора районного комунального підприємства, яких спіймали на хабарі, не уникнуть відповідальності. Але на календарі вже 2017....

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...