Страсбурзький суд визнав провину Росії в різанині дітей у Беслані

В свою чергу офіційна Москва не надала серйозних доказів, які б підтвердили її версію розвитку подій.

Бесланська трагедія. Фото: Еспресо.TV.У Європейському суді в Страсбурзі постановили, що Москва не надала істотних доказів, які б підтвердили, що 344 дітей в Беслані вбили чеченські муджахиди, а не бійці російського спецназу, які штурмували будівлю школи. Про це повідомляє Gazeta Wyborcza, передають Патріоти України.

Це означає, що Страсбурзький суд визнає провину Росії в різанині дітей в Беслані і фактично підтверджує правоту Шаміля Басаєва, який виклав все підгрунтя подій в Беслані у відкритому листі ( «Хто напав на Русню?»), опублікованому Кавказ-Центром.

Наступні роз'яснення ситуації були також оприлюднені на сайті КЦ в публікації «Лист Шаміля Басаєва Путіну» і в листі «У нас є багато, що розповісти по Беслану ...», де Басаєв викриває ФСБ і розповідає, що з самого початку російські спецслужби готували провокацію, підіславши до муджахидів свого агента Ходова.

Суд з прав людини прийняв за основу скарги сімей убитих дітей в Беслані в 2004 році, які переконані, що їх рідних вбила російська солдатня з банди «Спецназ РФ», а не чеченські муджахиди.

Судді Євросуду визнали відсутність доказів того, що діти в школі загинули з вини чеченських муджахидів. Зате є численні підтвердження, що вибухи, які забрали життя 344 дітей, стали наслідком терористичної діяльності російської солдатні і чекістів.

Офіційна Москва не надала серйозних доказів, які б підтвердили її версію розвитку подій. Родичі поскаржилися в Євросуд ще в 2007 році. І тільки зараз суд звернув на це справа увагу.

Різанина дітей росіянами в Беслані сталася 1 вересня 2004 року, після того, як Путіна віддав наказ почати бійню.

«Суд визнав, що скарги родичів загиблих в Беслані стосуються порушень Європейської конвенції з прав людини. Також родичі скаржаться на невиправдане застосування важкого озброєння, з якого обстріляли школу: вогнемети, гранатомети і танки», - сказав адвокат сімей жертв російського тероризму.

Таким чином, Страсбурзький суд визнав доказом головну теза бесланської скарги: про використання російською бандою «спецназ» танків, гранатометів і вогнеметів під час штурму школи № 1 і про природу перших вибухів в повному дітьми спортзалі.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...