Стратегія обманщиків: США обурили спроби Росії "осліпити" ОБСЄ на Донбасі

Про постійну агресію Росії проти України, нарощування російських військ на сході України та важкого озброєння попри Мінських угод нарешті заговорили представники ОБСЄ вголос.

СММ ОБСЄ заявили про перешкоджання їхній роботі з боку Росії. Фото: press.uaПредставник США при організації Даніель Баєр під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер заявив, що СММ ОБСЄ в Україні піддається навмисній спробі "осліпити" її шляхом блокування або знищення спостережних засобів місії на Донбасі з боку Росії і бойовиків, передають Патріоти України з посиланням на українські ЗМІ.

За його словами, це вже стало невід'ємною частиною стратегії обману Російської Федерації щодо подій в Україні. "Протягом лише одного тижня об'єднані російсько-сепаратистські сили збили два безпілотних літальних апарати дальнього радіусу дії СММ ОБСЄ біля Горлівки та пригрозили збивати решту БПЛА, які намагатимуться шукати уламки цих знищених апаратів", - підкреслив посол.

Він зауважив, що російсько-сепаратистські сили також вивели з ладу спостережні камери ОБСЄ поблизу Донецька, "які мають вирішальне значення для моніторингу таких гарячок точок, як місцевість між Авдіївкою та Ясинуватою". Причому представникам ОБСЄ було відмовлено в доступі, щоб відремонтувати ці камери.

"Такі зусилля щодо засліплення СММ спрямовані на те, щоб приховати від міжнародної спільноти нарощування об'єднаних російсько-сепаратистських сил у східній частині України, наявність у їхньому арсеналі сучасного озброєння, а також військовослужбовців та військової техніки, які регулярно перетинають кордон в напрямку з Росії в Україну", - підкреслив Баєр.

Ці навмисні зусилля "є частиною стратегії обману з боку Російської Федерації, щоб прикрити свою постійну агресію проти України", - заявив посол.

"Ми бачимо цю стратегію обману під час кожного засідання Постійної ради ОБСЄ, коли Росія заперечує, що бере участь у конфлікті – попри величезну кількість доказів про зворотне – і прагне відволікти нас, звинувачуючи Україну в невиконанні Мінської угоди", - наголосив представник США при ОБСЄ.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...