Стрілянина на кордоні з Кримом: Стали відомі подробиці сутички, не обійшлось без активістів блокади півстрова

Боєць роти патрульної поліції "Херсон" був змушений після попередження застосувати зброю для припинення протиправних дій з боку чоловіка, який навів на поліцейського пістолет.

Ілюстрація:www.segodnya.ua

У Херсонській області поліцейський застосував зброю проти учасника акції з блокади Криму для припинення протиправних дій. Пораненого чоловіка госпіталізовано. Про це повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції в Херсонській області, інформують Патріоти України.

Зокрема, згідно з повідомленням, 8 березня о 02.20 до чергової частини Каланчацького відділення поліції надійшла інформація про те, що жінка просить допомоги біля контрольно-пропускного пункту "Каланчак". На місце виїхала слідчо-оперативна група відділення поліції та бійці роти патрульної поліції особливого призначення "Херсон".

Як повідомлялося раніше, з незрозумілих причин чоловік у камуфляжі, який відкликався на прізвисько "Татарин", розірвав паспорт громадянки Українки, який належав жительці Сімферополя.

Правоохоронці встановили, що у жінки виник конфлікт з активістами-учасниками "блокади Криму". Під час перевірки один з активістів направив пістолет на поліцейського роти "Херсон", йдеться в повідомленні.

"Згідно зі ст. 46 закону "Про Національну поліцію", працівник поліції попередив правопорушника вголос про можливе застосування зброї та здійснив постріл вгору. Останній не припинив протиправні дії, після чого поліцейський був змушений застосувати зброю та здійснив постріл у праву ногу активісту", - повідомили в поліції.

Чоловіка доставлено до Каланчацької центральної районної лікарні. Стан його здоров’я задовільний. За даним фактом керівництвом Головного управлінням Національної поліції в Херсонські області призначене службове розслідування.

Із місця події вилучено пістолет, який направлений на експертизу. Каланчацьким відділенням поліції порушено кримінальне провадження за ст. 263 Кримінального кодексу ("незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами").

В ISW пояснили, що стоїть за оголошенням РФ у розшук політичних і військових лідерів України

неділя, 5 травень 2024, 12:30

Оголошення Росією у розшук президента України Володимира Зеленського та ще кількох політичних і військових лідерів є частиною її інформаційної операції з дипломатичної ізоляції країни. Кремль і не думає полишати спроб представити свою неспровоковану аг...

Українські воїни з артилерії та мінометів розтрощіли банзай-атаку окупантів: У BILD розповіли про бій під Красногорівкою

неділя, 5 травень 2024, 12:25

Окупаційні війська Росії спробували провести наступ на Красногорівку у Донецькій області "танками-черепахами" - план росіян обернувся для них катастрофою, передають Патріоти України. Днями колона російської бронетехніки вийшла з-під Мар'їнки на Красног...