Суд над "азовцем": У Краснова через голодування перестали працювати нирки, - адвокат

Однак його повернули в залу суду після короткого обстеження.

Станіслав Краснов. Фото: ЖЖШевченківський суд Києва оголосить рішення про запобіжний захід для керівника "Громадянського корпусу Азов - Крим" Станіслава Краснова у вівторок, 26 квітня Про це повідомляють "Крим.Реалії" з посиланням на одного із захисників Краснова Андрія Мамалигу, передають Патріоти України.

За його інформацією, рішення має бути оголошено о 8:30. Мамалига додав, що виключає можливість звільнення Краснова з-під варти. "Там варіантів немає, немає ні одного відсотка ймовірності, що звільнять", - сказав адвокат, назвавши таке рішення суду замовним.

За його словами, Краснова повернули в залу суду після короткого обстеження. "Йому трохи краще, щось вкололи йому... Через сухе голодування у нього перестали працювати нирки. У лікарні зробили УЗД, флюорографію, підстрахувалися таким чином на випадок, якщо щось станеться зі здоров'ям у Стаса", - сказав адвокат.

Голова громадської організації "Громадянський корпус Азов - Крим" Станіслав Краснов перейшов на сухе голодування в суботу, 23 квітня. Після втрати свідомості під час судового засідання Краснов вирішивприпинити сухе голодування.

12 квітня Апеляційний суд Києва визнав законним арешт керівника громадянського корпусу "Азов - Крим" Станіслава Краснова. У відповідь на це Краснов оголосив голодування.

Станіслав Краснов був затриманий співробітниками СБУ із застосуванням фізичної сили в районі села Щастя під Києвом у ніч з 28 на 29 лютого 2016 року. У СБУ стверджують, що Краснов закладав у схованку неподалік автозаправної станції гранати і вибухові речовини загальною потужністю 42 кілограми в тротиловому еквіваленті.

За словами керівника апарату голови СБУ Олександра Ткачука, затриманню передували оперативно-розшукові заходи зі спостереження за Красновим. Ткачук повідомив, що Краснов незадовго до затримання виїжджав у Білорусь для зустрічі зі своїм куратором з російських спецслужб. Він зазначив, що українським силовим відомствам відоме прізвище громадянина Російської Федерації, з яким на зв'язку знаходиться затриманий. У СБУ також заявляють, що Краснов передав російським спецслужбам списки військових полку.

Краснов наполягає, що СБУ сфальшувала справу проти нього і мстить за викриття незаконної діяльності представників правоохоронних органів України у 2013 році на території Криму.

Найбільш надійний засіб стримування російської агресії: Польща офіційно попросила США розмістити на своїй території ядерну зброю

середа, 1 травень 2024, 2:35

Польща офіційно запросила розміщення у себе американської ядерної зброї, подавши заявку на участь у програмі Nuclear sharing. Про це повідомив заступник міністра оборони Польщі Павло Залевський в ефірі польського телебачення у вівторок, 30 квітня.

"Війна та люди": Окупанти демонструють на "розважальній виставці" розстріляні маріупольські трамваї

вівторок, 30 квітень 2024, 22:42

Російські окупанти демонструють у музеї на "тематичній розважальній виставці" розстріляні трамваї з Маріуполя, які атакувала РФ під час блокади міста. Про це повідомила Маріупольська міська рада, передають Патріоти України. "Приватний музей техніки вла...