Суд скасував арешт і заставу для мера Вишгорода, який погорів на хабарі в мільйон євро

Рішення Апеляційного суду оскарженню не підлягає.

Мер Вишгорода Ігор Момот вийшов на свободу. Фото: polittech.org.

Апеляційний суд Києва скасував арешт і заставу в 5 мільйонів гривень для підозрюваного у хабарництві мера Вишгорода Київської області Олексія Момота. Про це сказав головуючий у колегії суддів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Колегія суддів ухвалила, рішення слідчого судді про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в 5 млн гривень скасувати", - сказав він.

За словами судді, рішення Апеляційного суду оскарженню не підлягає.

Як відомо, Момота було затримано 14 квітня, за версією слідства, він разом із спільниками вимагав від представника будівельної фірми неправомірну вигоду в сумі 300 тисяч доларів та приміщення площею 4 тис кв метрів у новобудові.

У початковому повідомленні СБУ йшлося про вимагання хабара у сумі 1 млн євро.

17 квітня Печерський райсуд Києва обрав міському голові Вишгорода Момоту запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 5 млн грн.

18 квітня Момот вийшов з в'язниці після внесення застави у розмірі 5 мільйонів гривень.

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...