Суд зобов'язав НАБУ відкрити кримінальне провадження проти Валерії Гонтарєвої

Поведінка бюро у цій справі викликає чимало запитань.

Валерія Гонтарєва. Фото:УНІАН

Суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро відкрити кримінальне провадження щодо голови Національного банку України і власника істотної частки банку "Фінанси і кредит". Про це йдеться в постанові Солом'янського районного суду, опублікованому в Єдиному реєстрі судових рішень, передають Патріоти України з посиланням на Економічну правду.

Позивач подав скаргу на бездіяльність органів НАБУ, зазначає видання. За заявою позивача, він в кінці серпня направив до НАБУ лист, в якому повідомлялося про вчинені кримінальні правопорушення зазначеними особами. Однак справу досі порушено не було.

На суд представник НАБУ не з'явився. Солом'янський суд, розглянувши аргументи позивача, ухвалив скаргу і зобов'язав НАБУ відкрити кримінальне провадження.

Як відомо, в лютому 2015 повідомлялося, що прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження стосовно голови Національного банку Валерії Гонтарєвої за ч. 2 ст. 364 КК про зловживання владою.

У січні 2017 року НАБУ початоло досудове розслідування щодо Гонтарєвої і директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтина Ворушиліна за зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги.

Глава Національного банку України Валерія Гонтарєва подала заяву про відставку 10 квітня 2017. З 11 травня в.о. голови Нацбанку став перший заступник колишнього голови НБУ Яків Смолій.

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...