Суддя Київського Господарського суду, що все життя служив народу Україну, задекларував елітний BMW і майже мільйон готівки

Сергій Турчин не мав жодних джерел доходу, крім офіційної зарплати.

BMW X5 коштує 2,5 млн. Фото: autoblog.com.

В електронній декларації про доходи київський суддя Господарського суду Сергій Турчин зазначив автомобіль BMW X5. Також він стверджує, що живе в орендованій квартирі. Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, повідомляють Патріоти України з посиланням на Вести.

Вартість автомобіля складає в сумі близько п'яти з половиною річних зарплат судді. Ціна такого автомобіля з об'ємом двигуна 3 л на момент її придбання в 2011 році перевищувала $100 тисяч. За нинішнім курсом це близько 2,5 млн гривень.

"Тобто на покупку німецького позашляховика пішло понад 15 річних зарплат Турчина", - пишуть ЗМІ.

Згідно декларації на утримання цього авто Турчин витратив за 2015 рік 18 тис. гривень. Це приблизно четверта частина його річної суддівської зарплати.

Також повідомляється, що впродовж всієї своєї кар'єри Турчин працював на різних посадах в судових інстанціях, та не мав жодних джерел доходу, крім офіційної зарплати.

У декларації суддя вказав, що зберігає вдома 945 тис. гривень готівкою.

Згідно декларації Турчина, він з двома синами проживає в квартирі свого батька. Квартира, як і BMW X5, теж куплена в 2011 році. На той час придбання цієї квартири площею 56 кв. м. в Києві обійшлася Турчину в 104 тис. гривень.

Інформація, зазначена Турчиним в декларації за 2015 рік, суперечить даним його декларації за 2013 рік.

У документі за 2013 рік Турчин не вказав наявність квартири в Києві, хоча за даними, викладеними в декларації за 2015 рік, вона була куплена в 2011 році і з моменту придбання суддя мав право проживання в ній.

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...

У дворі її власного будинку: Росіяни розстріляли пенсіонерку на окупованій Херсонщині

середа, 24 квітень 2024, 22:53

Російські окупанти в захоплених районах Херсонської області розстріляли 65-річну жінку. Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури в Telegram, передають Патріоти України. За даними слідства, 24 квітня в одному з населених пунктів тим...