Суддівська арифметика: Колеги допомогли екс-судді отримати гроші за авто, яке він так і не купив (відео)

Петро Латюк з Хмельницького відсудив у компанії "Порше Лізинг Україна" в три рази більше, ніж сплатив за лізинг авто Volkswagen Touareg

Хмельницький суддя на Touareg заробив майже 800 тис. грн. Фото: Nua.in.ua.

Суддя Апеляційного суду Хмельницької області Петро Латюк за допомогою колишніх колег відсудив у компанії "Порше Лізинг Україна" в три рази більше, ніж до цього заплатив їй за лізинг престижного авто. Про це повідомляє портал Bihus.info, передають Патріоти України.

"Суддя виграв два позови - на 575 тис. грн та 200 тис. грн. Рішення в першій інстанції приймали судді Хмельницького міськрайонного суду, в якому працював Петро Латюк до того, як перейшов в апеляцію", - йдеться в повідомленні.

Латюк в кінці 2013 року взяв у лізинг Volkswagen Touareg, проте через півроку перестав за нього платити. В результаті компанія вилучила у нього авто і подала в суд, щоб стягнути заборгованість.

У відповідь на це суддя подав позов із вимогою визнати договір недійсним і повернути йому 575 тис. грн, не дивлячись на те, що він заплатив за авто лише 250 тис.

"Суддя Надія Салоїд, з якою Латюк раніше працював у Хмельницькому райсуді, без аргументів погодилася перерахувати платежі за новим курсом", - йдеться в сюжеті програми "Наші гроші".

Після цього Латюк подав до суду ще раз, зажадавши повернути 30% річних за користування його грошима, поки сторони судилися. Вже інша суддя Хмельницького міськрайонного суду Оксана Мазурок позов задовольнила і постановила виплатити Латюку ще 198 тис. грн.

Надалі суддя подав третій позов до лізингодавця, вимагаючи сплатити 5,5 млн грн "неустойки за авто". Справу також розглядатиме Хмельницький міськрайонний суд.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...