Суди та в'язниці: Чеським найманцям Путіна, що засвітились на Донбасі, наразі непереливки

Чеські правоохоронні органи розслідують більше 10 справ про участь своїх співгромадян в бойових діях.
Євген Перебийніс. Фото: Еспресо.TV.

Чеські правоохоронні органи розслідують понад 10 справ проти громадян Чехії, які брали участь в бойових діях на Донбасі. Про це в інтерв'ю "Європейській правді" заявив посол України в Чехії Євген Перебийніс, передають Патріоти України.

За його словами, поки звинувачення було висунуто тільки одному з чеських громадян, які воювали на стороні Росії на Донбасі. "Справа ще не дійшла до суду, оскільки є проблеми з доказовою базою. Крім того, чеське законодавство забороняє брати участь в бойових діях в військових підрозділах інших держав. Втім, якщо мова йде про незаконні формуваннях на території окупованої частини Донбасу, то чеські правоохоронці змушені застосовувати інші статті, оскільки державними ці формування назвати не можна", - повідомив посол.

Зараз вже є пропозиції щодо внесення змін до законодавства і розширення тлумачення цієї норми і на незаконні формування. Але поки розслідування проходить за статтями про підтримку терористичної діяльності або участі в підготовці терористичних актів.
За словами посла, чеські правоохоронні органи розслідують понад 10 справ про участь громадян в бойових діях. "Що стосується кількості чеських громадян, які брали участь в бойових діях на Донбасі, то, думаю, таких може бути близько 20", - сказав посол.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...