"Суспільство може вивести всіх на стадіон і розстріляти", - Матіос про те, чому не можна допустити свавілля

Якщо ми робимо реформи, звісно, ми повинні змінювати законодавство. Але не так, щоб все в цій країні розвалити, впевнений головний військовий прокурор.

Анатолій Матіос. Фото:publicist.in.ua

Держава - це конкретні прізвища делегованих суспільством народних обранців та держслужбовців. Про це в інтерв'ю виданню МИР заявив заступник Генерального прокурора України - Головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передають Патріоти України.

Зокрема, він нагадав, що українське суспільство делегувало повноваження, в тому числі і Президенту.

"56% голосів - за нашого Президента. І я за нього голосував. З вірою. Ви хочете сказати, що окремо взята людина може зробити революцію? Ні!

Ви хочете сказати, що у нас в країні відсутні фінансово-промислові групи? Ні! Ви хочете сказати, що у нас немає олігархату, який впливає на все життя країни: від медійного середовища до більшості секторів економіки? Ні", - говорить Головний військовий прокурор країни.

"Так, суспільство може зламати все і піти за чилійським сценарієм: вивести всіх на стадіон і розстріляти. І настане повна диктатура. Але у нас немає жодного політика, здатного на таке, - вважає він. - Хто повинен це зробити? І не дай Бог".

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...