Сувалкський рубікон: Війська НАТО відпрацьовували відбиття нападу Росії на країни Балтії

За сценарієм навчань, російська армія заволоділа Сувалкським коридором, перерізавши сухопутне сполучення Литви, Латвії та Естонії від Західної Європи.

Війська НАТО відпрацьовують захист країн Балтії. Фото: Укрінформ.Підрозділи армій США, Великобританії, Литви, Польщі та Хорватії провели широкомасштабні навчання на кордоні між Польщею та Литвою, відпрацьовуючи сценарій, за якого Росія спробує відрізати країни Балтії від інших країн НАТО. Про це повідомляє агентство Reuters, передають Патріоти України

Як зазначили представники НАТО, відпрацьовували варіант захоплення Росією ділянки кордону протяжністю 104 км, відомої під назвою Сувалкський коридор.

Як заявив командувач американськими силами в Європі Бен Ходжес, для Альянсу важливо показати готовність захищати партнерів у балтійському регіоні.

У навчаннях брали участь 1500 військових. Застосовували бойові вертольоти й літаки.

За словами командувача наземними силами армії Литви Вальдемараса Рупшиса, у разі реального конфлікту знадобилося би більше сил. Але головною під час навчань була демонстрація єдності союзників по НАТО.

У країнах Балтії не виключають, що РФ буде відпрацьовувати захоплення Сувалкського коридору під час масштабних військових навчань "Захід-2017", запланованих на вересень 2017 року. Вони пройдуть на території Білорусі.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...