"Святкувати будемо вдома": Відразу кілька країн відмовились їхати на парад Перемоги у Москві

Одні країни свою відсутність пояснили проведенням урочистостей в своїх державах, інші тим, що не згодні з агресивною політикою Росії щодо України.

Парад у Москві на Красній площі. Фото: ednist.info.

Відразу чотири країни відмовилися відправляти свої делегації на святкування Дня Перемоги в Москву 9 травня. Одні країни свою відсутність пояснили проведенням урочистостей в своїх державах, інші тим, що не згодні з агресивною політикою Росії щодо України. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Диалог.

Делегації Чехії, Польщі, Словаччини та Литви в цьому році на Параді в Москві не побачать. Міністр національної оборони Польщі Антоні Мацеревич офіційно заявив, чому представників його країни не буде на Параді в Москві. "Все урочисті заходи будуть проходити в Польщі", - коротко прокоментував Мацеревич.

Про небажання делегації Словаччини їхати в російську столицю повідомила прес-секретар Міноборони Словаччини. Заходи до 71-ї річниці закінчення Великої Вітчизняної війни в Чехії припадають якраз на 8 і 9 травня, вони пройдуть в Празі і Брно, тому чехи вважають за доцільне залишитися вдома.

Глава МЗС Литви Лінас Лінквявічу сказав, що поїздка делегатів від його країни на Парад Перемоги до Москви - на самий хороший спосіб віддати данину пам'яті ветеранам ВВВ. "Тим більше, коли ми стали свідками агресії Росії проти України", - підкреслив Лінкявічус.

Інтрига спікера Джонсона приречена: Білий дім не підтримає законопроєкт щодо допомоги виключно для Ізраїлю без України (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 7:22

Майклу Джонсону відмовляють у підтримці недоречної ініціативи навіть його однопартійці з Конгресу. Прессекретарка Білого дому також закликала Палату представників ухвалити законопроєкт про допомогу Ізраїлю, Україні та Тайваню на 95 мільярдів доларів СШ...

Джонсон представив конгресменам США окремі законопроєкти щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню

вівторок, 16 квітень 2024, 7:14

Спікер Палати представників США Майк Джонсон у понеділок представив чотири окремі законопроєкти щодо допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню та про пріоритети національної безпеки, повідомляє The Hill. Джонсон оприлюднив свою пропозицію під час закритої кон...