Сили АТО зазнали втрат під Маріуполем: двоє загиблих і один поранений

Запеклий бій тривав півтори години: першими вогонь відкрили терористи.

Бійці ЗСУ продовжують нести службу в зоні АТО. Фото: portal.lviv.ua

Українські військовослужбовці в районі села Павлопіль Волноваського району Донецької області зазнали втрат.

Про це повідомляє волонтерський фонд "Повернися живим" у середу, 15 червня, на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"На Маріупольському напрямку в районі села Павлопіль ворог почав артобстріл, під час якого на наш опорний пункт висунулася ДРГ. У результаті бою серед наших бійців двоє загиблих і один поранений", - йдеться в повідомленні.

За даними соцмереж, члени незаконних збройних формувань обстріляли позиції сил АТО під Маріуполем біля села Павлопіль, в результаті чого загинули двоє бійців 56-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ. Ворог відкрив вогонь близько 9-ї ранку, обстріли тривали до 12-ї години.

Як заявив спікер штабу АТО Сергій Жмурко в ефірі одного з телеканалів, українські військові дійсно зазнали втрат.

"Під прикриттям обстрілу, на українські позиції наступала група з 12-ти бойовиків. Українські військові вступили у важкий бій, в якому, на жаль, зазнали втрат. Бій тривав близько півтори годин, бойовики від позицій ЗСУ були відкинуті", - сказав він.

Нагадаємо, ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою. Так, за минулу добу різко зросла кількість випадків відкриття вогню членами незаконних збройних формувань.

Може вражати цілі не лише у морі але і в річках: ЗС РФ уперше застосували свій дрон-камікадзе, на кшталт українського Magura-5 (відео)

середа, 15 травень 2024, 2:35

У Російській Федерації заявили, що вперше застосували в Україні новий морський дрон-камікадзе. Відповідне відео опублікувала команда Telegram-каналу "Там за туманами", яка називає себе розробником апарату. В описі зазначено, що канал веде чинний офіцер...

Удар з півночі не дав бажаного ефекту ворогу на сході: ЗСУ відновили втрачені позиції на Харківщині

середа, 15 травень 2024, 1:45

Українські військові відновили втрачені раніше позиції та покращили тактичне положення на окремих ділянках Куп'янського напрямку. Про це увечері у вівторок, 14 травня, повідомив Генеральний штаб ЗСУ. . "Ситуація в районах бойових дій залишається склад...