Символічно: В Україну прибув корабель ВМС США, який розгромив асадівсько-путінську авіабазу у Сирії

З 2016 військовим кораблем командує американська військова Андріє Слоу. Саме завдяки її керівництву, есмінець отримав звання кращого корабля Атлантичного флоту.

Ракетний корабель USS Porter (DDG-78). Фото: Вікіпедія.

8 липня в одеський порт зі США прибув ракетний корабель USS Porter DDG 78. Планується, що військовий есмінець візьме участь в щорічних міжнародних військово-морських навчаннях Сі Бриз. Корабель пробуде в Україні до 21 липня, а потім відправиться назад на базу в Портленді (США). Патріоти України розповідають про військове судно, яке вважається кращим зброєю американського флоту.

Навчання Сі Бриз

Це міжнародні військові навчання, які проходять на території України з 1997 року. Організаторами цього заходу виступають уряди України і США. Мета навчань - поліпшення співробітництва та координації між країнами чорноморського регіону, крім Російської Федерації. Згідно «Меморандуму про порозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин» Україна надає інфраструктуру чорноморського узбережжя, а Америка підтримує вчення фінансово, надаючи техніку та обладнання.


Жінка-командир

З 2016 військовим кораблем командує американська військова Андріє Слоу. Саме завдяки її керівництву, есмінець отримав звання кращого корабля Атлантичного флоту 2016 року і блискуче виступив під час цілого ряду інших великомасштабних навчань.

Робота в Сирії

USS Porter (DDG-78) оснащений новітніми військовими технологіями, в тому числі крилатими ракетами «Томагавк». У 2017 році корабель брав участь в атаці ракетами по цілях на авіабазі Еш-Шайрат в Сирії. Відомо, що американці знищили літаки Башара Асада і іншу зброю.

Операція проводилася в якості відповіді на хімічну атаку уряду Сирії 4 квітня в місті Хан-Шейхун, в результаті якої загинули і отримали поранення сотні невинних сирійців, в тому числі жінки і діти.

Пізніше Дональд Трамп особисто зателефонував і висловив подяку Андрії Слоу - командиру есмінця, з якого було завдано удару.

Технічні характеристики

Довжина корабля складає - 154 метра, а його водотоннажність - 6783 довгих тонни. На USS Porter DDG 78 служать 337 чоловік, з яких 23 людини - американські офіцери. Перевага американського есмінця - 90 ракетних установок, які стріляють не тільки зенітними, але і протичовновими ракетами.

У 2013 році відбулася планова модернізація корабля: його обладнали зенітними керованими ракетами RIM-161 Standard Missile 3 (SM-3), які здатні знищувати балістичні ракети і боєголовки на заатмосферних висотах.

Джерело: InfoResist

На Кавказі та на Уралі: Українська розвідка повідомила про знищення двох тепловозів у Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 5:00

З огляду на те, що до 90% логістики окупантів зав'язано на залізницю, "тепловозний терор" болісно відбивається на постачаннях військ, що воюють проти України. У російських містах Оренбург і Владикавказ у неділю і п’ятницю було знищено два тепловози, по...

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...