Ситуація в зоні АТО: терористи відкрили вогонь по мирним кварталам Красногорівки, - штаб

Бойовики атакують українських військових по лінії розмежування.

Терористи провокують сили АТО на вогонь у відповідь. Фото: pila-ua.info

Члени незаконних збройних формувань не припиняють обстрілів по позиціях Збройних Сил України в зоні проведення антитерористичної операції.

Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook прес-центр АТО, передають Патріоти України.

Так, за добу зафіксовано 41 обстріл українських позицій, а саме: на Маріупольському 25, Донецькому 15 та 1 на Луганському напрямках.

"На Маріупольському напрямку з великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем ворог обстріляв позиції під Мар’їнкою, Красногорівкою, Новотроїцьким, Тарамчуком та Талаківкою, а з зенітної установки ЗУ-23-2 поруч Березового. О 22:00 з південно-західних околиць тимчасово окупованого Докучаєвська супротивник вів вогонь з мінометів калібру 120 мм в напрямку наших укріплень неподалік Новотроїцького та Березового. По мирних кварталах Красногорівки вів вогонь танк", - йдеться в повідомленні.

На Донецькому напрямку терористи з кулеметів великого калібру та гранатометів різних систем обстрілювали опорні пункти сил АТО поруч з Троїцьким, Авдіївкою, Новгородським та Зайцевим. Під Луганським до обстрілів бойовики долучили БМП та важкі міномети, задіявши додатково снайперів. Згодом укріплення поблизу Авдіївки обстрілювали з мінометів калібру 82 мм.

На Луганщині члени незаконних збройних формувань продовжили вогневі провокації, намагаючись поцілити з гранатометів по наших позиціях у районі Новозванівки.

Нагадаємо, раніше терористи відкрили вогонь по мирним кварталах Красногорівки, гаряче було і на Донецькому та Маріупольському напрямках.

Була задумана як ядерна ракета: У Defence Express розповіли, для яких атак насправді створена "Циркон"

четвер, 2 травень 2024, 18:57

Російська ракета "Циркон", найімовірніше, не є протикорабельною, як про це заявляв Путін, а насправді вона створювалася як ядерна ракета середньої дальності для запуску із землі. Таке припущення озвучили аналітики Defence Express, передають Патріоти Ук...

"Бавовна" на військовому аеродрому РФ в Джанкої: У мережі показали супутникові знімки наслідків ударів

четвер, 2 травень 2024, 18:44

У ході нічної атаки 30 квітня по території аеродрому окупантів у Джанкої було знищено російську техніку ППО, про що свідчать відповідні супутникові знімки, передають Патріоти України. "Супутник Planet Labs зафіксував пошкодження військової техніки на а...