Ситуація в зоні АТО: В штабі повідомили про загиблих і поранених

Всього за добу російські терористи зробили 86 обстрілів по всій лінії зіткнення, в результаті чого один боєць ЗСУ загинув, 9 поранено і 9 травмовано.

Ситуація в зоні АТО. Фото: АиФ-Украина.

За минулу добу, 31 счня, російські загарбники продовжили обстріли позицій ЗСУ переважно з важкого озброєння. Про це йдеться у повідомленні пре-центру штабу АТО, передають Патріоти України.

Російські терористи на Маріупольському напрямку зі 122 міліметрової артилерії обстрілювали Водяне, Павлопіль, Талаківку та Бердянське. Зі 120 міліметрових мінометів – Новогригорівку, Красногорівку, Павлопіль, Талаківку, Новотроїцьке та знову ж – Водяне. По Широкиному та Новогригорівці бойовики вели вогонь з стрілецької зброї. По Чермалику – снайпер. По Широкиному – БМП противника.

На Донецькому напрямку в районі Авдіївки окупанти випустили по наших позиціях близько сотні снарядів РСЗВ БМ-21 Град. Також вони обстрілювали наші позиції зі 152 міліметрової артилерії. Тут же багаторазово вогонь вели танки. 152 міліметрову артилерію було застосовано і при обстрілах Тоненького.

По Авдіївці, Луганському, Троїцькому, Опитному та Верхньоторецькому – 120 міліметрові міномети. Танк та БМП - також по Верхньоторецькому.

На Луганському напрямку російсько-окупаційні війська неодноразово вели вогонь по наших позиціях зі 152 та 122 міліметрової артилерії, 82 міліметрових мінометів, а також гранатометів різних систем та стрілецької зброї в районі Кримського, Троїцького, Жовтого, Новоолександрівки, Станиці Луганської та Новозванівки.

Загалом зафіксовано 86 обстрілів. Один наш військовий загинув, дев’ять поранено, дев’ять травмовано.

"Складно говорити": Дуда відповів, чи зможе Польща надати Україні системи Patriot

вівторок, 14 травень 2024, 15:47

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його країна не має можливості передати Україні систему Patriot. Все через те, що країна сама тільки починає отримувати замовлені декілька років тому зенітно-ракетні комплекси. Про це пише PAP. Дуда заявив, що Пол...

Кінець все ближче? "Стихійні лиха можуть зіграти роль Чорнобиля": Леонов порівняв нинішню Росію з СРСР напередодні розпаду

вівторок, 14 травень 2024, 15:44

Ситуація в нинішній Росії дуже схожа до тієї, яка була в Радянському союзі напередодні його розвалу. Всі ті чинники, які вплинули на розпад СРСР зараз присутні у РФ, нема лишень Чорнобильської катастрофи, але її роль відіграють стихійні лиха. Про це ро...