Нехтуючи домовленостями: Терористи обстріляли житлові квартали Щастя, на кількох вулицях пошкоджені будинки (фото)

На щастя, ніхто з місцевих жителів не постраждав.

Наслідки обстрілу у Щасті. Фото:Fаcebook

У результаті обстрілу контрольованими Росією бойовиками житлових кварталів у місті Щастя в Луганській області мирні жителі не постраждали, пошкоджені житлові та господарські будівлі на кількох вулицях. Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО у Facebook, інформують Патріоти України.

"Українська сторона СЦКК інформує, що бойовики окупаційної адміністрації РФ, нехтуючи домовленостями про встановлення з 00.01 хвилин 5 березня 2018 року всеохоплюючого режиму припинення вогню вдовж всій лінії розмежування сторін на сході України, прийнятого Трьохсторонньою контактною групою 28 лютого 2018 року в Мінську, порушили "режим всеохоплюючого перемир’я", застосувавши при цьому зброю, яка заборонена Мінськими домовленостями, по житлових кварталах населеного пункту Щастя", – наголошують у штабі.

У зв'язку з цим зазначається, що за результатами фотофіксації порушення проросійськими найманцями режиму припинення вогню із застосуванням по будинках мінометів калібру 82 мм та стрілецької зброї, спостерігачами мобільної групи "Новоайдар" виявлено та зафіксовано значні ушкодження.

Зокрема зафіксовано, що бронебійно-запалювальні трасуючі боєприпаси влучили в житлові будинки та господарські будівлі на вулицях Республіканська, 1, Приозерна, 3, Матросова, 12, Республіканська, 27, Гагаріна, 4, Центральна, 12, а також по дитячому садочку "Зірочка".

"У зазначених помешканнях зруйновані зовнішні стіни та вікна, а також значно пошкоджені меблі та побутова техніка. На щастя, ніхто з місцевих жителів не постраждав", – йдеться в повідомленні.

Водночас сказано, що Збройні сили України на провокації не піддалися, вогонь у відповідь не відкривали.

"Українська сторона СЦКК наголошує, що такі дії з боку ватажків окупаційної адміністрації РФ, є цинічне нехтування ними усіма нормами міжнародного гуманітарного права, що несуть пряму загрозу життю та здоров’ю цивільного населення, значну матеріальну шкоду місцевим жителям", – йдеться в повідомленні.

"Зазначене свідчить про явне небажання ватажків окупаційної адміністрації РФ дотримуватися всеохоплюючого режиму припинення вогню на виконання Мінських домовленостей, а також відверту їхню зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту", – заявили в СЦКК.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...