​Ситуація загострилася: Російські БПЛА бомбардирують українські об’єкти, - прес-центр АТО (відео)

Підступний ворог своєрідно святкує початок «пасхальне перемир’я». За добу бойовики 40 раз обстріляли позиції сил АТО. Традиційно найгарячіше було на Донецькому напрямку.

Речник АТО Антон Миронович

За минулу добу ситуація в зоні АТО різко загострилася. Патріоти України вже повідомляли про вечірні та нічні бойові зіткнення з посиланням на соцмережі. Наразі є деякі інші подробиці. Найбільше обстрілів було в районі Мар'їнки, повідомляє прес-центр АТО. В районі Лозоватського безпілотник окупантів скидав вибухові пристрої.

Незаконні збройні формування майже півтора десятка разів відкривали вогонь по опорним пунктах ЗСУ з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Також з боку окупованого Донецька і його передмість бойовики інтенсивно обстрілювали опорні пункти сил АТО на підступах до Авдіївки, Красногорівці і Невельскому. Там ворог застосовував стрілецьке озброєння, гранатомети, а також міномети калібрів 82 мм та 120 мм.

З околиць Горлівки проросійські бандформування вели вогонь з 82-мм мінометів по позиціях ЗСУ в Зайцевому.

На Маріупольському напрямку бойовики обстріляли опорні пункти сил АТО в районі Лебединського з 120-мм мінометів, близько Талаківки - з мінометів калібру 82 мм та стрілецької зброї.

Пізно ввечері, 29 квітня, були зафіксовані прольоти двох БПЛА противника. Один з них - повітряний диверсант. Кілька разів пролітаючи над позиціями українських військ в районі Лозоватського, безпілотник скидав вибухові пристрої.

З початку доби бандформування вже тричі обстрілювали з гранатометів і стрілецької зброї українські опорні пункти в районі Авдіївки і Мар'їнки.

Британська розвідка спрогнозувала ймовірні втрати армії РФ в найближчі місяці

субота, 4 травень 2024, 13:41

У найближчі два місяці в російській армії зростуть втрати на війні проти України. Про це йдеться в новому звіті міністерства оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Розвідники звернули увагу, що середньодобова кількість втрат росіян убити...

Масована атака "Шахедів" на Харків: У місті спалахнули відразу три пожежі (фото)

субота, 4 травень 2024, 12:59

У ніч на 4 травня російські загарбники здійснили масовану атаку дронів на Харків. За попередніми даними, постраждали чотири особи, серед них – одна дитина. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДСНС), передають Патріоти Укр...