Таємний план: Партії Порошенка та Яценюка планують об’єднатися, – ЗМІ

Команди Президента України Петра Порошенка та екс-прем’єра Арсенія Яценюка вже кілька тижнів ведуть перемовини про об'єднання в єдину партію для участі у наступних виборах. Проте переговори відбуваються повільно та складно. Про це мовиться у статті на сайті видання "Українська правда" під назвою "Народний фронт Петра Порошенка, або Єдина партія влади", передають Патріоти України.

Автори статті головним ідеологом об'єднання "Блоку Петра Порошенка" та "Народного фронту" називають Турчинова. А ядром нової партії, можуть стати генпрокурор Юрій Луценко, голова Верховної Ради Андрій Парубій, прем'єр-міністр Володимир Гройсман, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і екс-прем'єр Арсеній Яценюк. Зазначається, що при цьому в Парубія нібито є застереження.

Згідно зі статтею, політики досі не домовилися щодо того, хто очолить новостворену партію. Так, у Яценюка виступають за те, щоб лідером був кандидат у прем'єри. При цьому в "Блоці Петра Порошенка" не виключають, що голів може бути кілька.

Окрім того, також не вирішено, на базі якої з політсил створювати партію. Наразі планується спершу запустити "громадський рух", а "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" в цей час почнуть об'єднувати місцеві осередки.

Зазначається, що участь мера Києва та за сумісництвом формального очільника "Блоку Петра Порошенка" Віталія Кличка у новому проекті не визначена. Кличко та його "УДАР" не знають про об’єднавчі переговори.

"Спершу намагалися говорити так, щоб було дві сторони: Порошенко і БПП з одного боку, Яценюк і НФ – з іншого. Але так розмова далеко не пішла. Тепер окремо Порошенко, окремо Луценко, окремо Гройсман, окремо Яценюк, Аваков і так далі. Кожен намагається вибити більше для себе", – розповів виданню один із соратників Порошенка.

"Ніяких квот зараз немає. Нам аби першу десятку вибрати. Що не подивишся, а всюди є якісь питання до людей. Але найгірше буде з "мажоритаркою". По-перше, не всі хочуть іти від "партії влади", а, по-друге, не так вже й багато сильних кандидатів", – пояснив один із учасників переговорів зі сторони "Народного фронту".

Тим часом у команді Порошенка розповіли виданню наступне: "Якщо вдасться об'єднатися – то це до кінця року. Якщо до Нового року нічого не станеться – значить, не судилося".

Зазначається, що у "Блоці Петра Порошенка" побоюються, щоб "Народний фронт" не пішов в опозицію.

Видання додає, що Порошенко прагне стати єдиним кандидатом від влади на виборах, щоб пройти на другий термін президентства. За словами джерел у "Блоці Петра Порошенка", у 20-их числах серпня "було сказано всім помиритись".

Заява людини чиї слова, доведено, на вагу золота: "Незабаром європейські компанії вироблятимуть необхідну для України кількість боєприпасів", - президент Чехії Павел

вівторок, 19 березень 2024, 8:38

Європейські компанії незабаром будуть спроможні виробляти необхідну кількість боєприпасів, як для себе, так і для України. Про це заявив президент Чехії Петр Павел, інформує Радіо Свобода. "Виробництво необхідної кількості снарядів потребує часу. Це ви...

Все не так погано як декому здається: Голова Комітету збройних сил Сенату США спрогнозували термін контрнаступу ЗСУ

вівторок, 19 березень 2024, 8:14

США наразі вважають, що впродовж найближчих місяців і до кінця 2024 року українські військові відтіснятимуть росіян, а наступного року перейдуть у наступ і встановлять вогневий контроль над Кримом. Але для цього потрібна допомога США. Додаткове фінансу...