Такі посвідчення видавали тільки штатним працівникам: Експерт розповів деталі отримання Путіним "корочки" Штазі

Володимир Путін працював в штаб-квартирі КДБ у Дрездені і отримав цей пропуск, щоб мати можливість прийти в дрезденську штаб-квартиру Штазі і обговорити з офіцерами Штазі свою поточну роботу.
Посвідчення Штазі на ім'я Путіна виявилося справжнім. Фото: Радіо Свобода.

Знайдене службове посвідчення Міністерства держбезпеки колишньої НДР (Штазі) на ім'я президента РФ Володимира Путіна, свідчить про те, що глава Кремля був штатним співробітником відомства. Про це заявив американський експерт із взаємин КДБ і Штазі Дуглас Селвідж, передають Патріоти України.

"Для офіцерів КДБ рангу Путіна було типовим отримувати такі посвідчення від Штазі, щоб проходити на територію місцевих штаб-квартир цієї спецслужби. Володимир Путін працював в штаб-квартирі КДБ у Дрездені і отримав цей пропуск, щоб мати можливість прийти в дрезденську штаб-квартиру Штазі і обговорити з офіцерами Штазі свою поточну роботу", - розповів він.

Селвідж підкреслив, що це було звичайною практикою. "Інформаторам такі посвідчення не видавались, тільки штатним співробітникам. Це як ваш пропуск в будівлю, де ви працюєте. Вони видавалися навіть секретарям і іншому технічному персоналу Штазі. І, звичайно, офіцерам КДБ, які з Штазі тісно співпрацювали", - зазначив він.

"Не думаю, що Путін використовував його будь-яким чином, крім як для проходу в штаб-квартиру Штазі. В архівах, які я вивчав, немає ніяких вказівок на те, що такі посвідчення використовувалися для чогось іншого, наприклад, для вербування агентів", - додав експерт.

Важливий показник:: Майже 60% громадян країн НАТО підтримують вступ України до Альянсу

неділя, 28 квітень 2024, 6:30

Згідно з опитуванням, проведеним на замовлення German Marshall Fund, у більшості країн НАТО зріс рівень підтримки вступу України до Альянсу, передають Патріоти України з посиланням на управління стратегічних комунікацій ЗСУ. Як зазначає організація Bra...

Лише самих дезертирів - десятки тисяч: Міноборони Великобританії оновили оцінку втрат росіянами техніки та бійців з початку повномасштабного вторгнення в Україну

неділя, 28 квітень 2024, 4:15

За оцінками Міноборони Великої Британії, російські війська втратили вбитими та пораненими близько 450 тисяч бійців, і це без урахування різних ПВК. З початку повномасштабної війни російська армія втратила сотні тисяч військових вбитими та пораненими, а...