"Такі ультиматуми категорично неприйнятні": У Сеймі Литви закликали Угорщину припинити погрожувати Україні

Відповідне звернення ініціював колишній прем'єр Литви Андрюс Кубілюс. Його підписали 37 представників литовського парламенту.

Сейм Литви. Фото:Новинарня

Низка депутатів литовського Сейму звернулася до угорських колег, щоб підтримати ухвалений Україною освітній закон. Про це повідомляє видання Delfi, інформують Патріоти України.

Відповідне звернення ініціював колишній прем'єр Литви Андрюс Кубілюс. Його підписали 37 представників Сейму, зокрема і очільник парламентського Комітету з європейських справ Гедімінас Кіркілас і голова Комітету у закордонних справах Юозас Бернатоніс.

"Ми неприємно здивовані й навіть шоковані ультимативними заявами угорського уряду з погрозами заблокувати зближення України з ЄС або НАТО, якщо Україна не змінить за побажанням Угорщини свій новий Закон про освіту, в якому обумовлена і специфіка освіти осіб, які належать до національних меншин", - наголошується у заяві.

У документі вказали, що розуміють важливість питання освіти національних меншин, яке повинно вирішуватися шляхом конструктивного діалогу. Саме це, за словами представників Сейму, і намагається зробити Україна.

"Такі ультиматуми (Угорщини) категорично неприйнятні, зовсім не європейські і тим більше незрозумілі, коли це виходить від однієї з держав Центральної Європи. Ми всі добре знаємо, наскільки для нас, держав Центральної Європи та Балтії, геополітично була важлива наша власна інтеграція в ЄС", - підсумували у документі.

Російська ракета впала поряд з кордоном Польщі - Туск

субота, 27 квітень 2024, 16:29

Вночі проти 27 квітня одна з російських ракет, якими РФ завдавала ударів по Україні, впала за 15 км від кордону з Польщею. Про це прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив у Мережі Х, передають Патріоти України. "На Львівський район сьогодні впали ...

Сирський на "Рамштайні" розповів про ситуацію на передовій та потреби ЗСУ

субота, 27 квітень 2024, 16:00

Головнокомандувач Збройних сил генерал-полковник Олександр Сирський поінформував учасників 21-ого засідання Контактної групи з питань обороноздатності України про складну оперативно-стратегічну обстановку та про нагальні потреби України у озброєнні та ...