"Технократичного" Кабміну не буде: Названі дві партії, які заблокували прем'єрство Яресько

"Батьківщина" і Радикальна партія виступили проти створення уряду під керуванням теперішньої міністра фінансів.

Наталія Яресько. Фото:rian.com.ua

На засіданні глав фракцій коаліції в четвер технократичний уряд підтримали лише дві політсили - "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт". "Батьківщина" і Радикальна партія виступили проти. "Самопоміч" ж взагалі відмовилася входити в будь-який формат коаліції. Про це пише LB.UA, інформують Патріоти України.

"Відбулося засідання голів фракцій коаліції, на якому я запропонував розглянути три питання. Перше - збереження поточного формату уряду ... З усіх присутніх тільки" Батьківщина "повідомила, що вона утримується ...

Другий сценарій - формування нового уряду. Президент пропонував сформувати технократичний Кабмін. Цей варіант підтримали дві фракції - БПП і НФ. Це означає, що більшості голосів для внесення цієї кандидатури технократичного прем'єра немає.

"Самопоміч", яка готова його підтримати, навідріз відмовляється входити в будь-який формат коаліції", - розповів голова фракції БПП Юрій Луценко журналістам.

"У нас залишився тільки один сценарій для зміни уряду. Це внесення кандидата від БПП, під якого можна шукати більшість голосів. Я запропонував кандидатуру Володимира Гройсмана. Його підтримати може БПП, НФ, "Батьківщина" і Радикальна партія", - додав він.

"Таким чином, ми маємо варіанти створення коаліції тільки з двох політичних сил під технократичний уряд і з чотирьох політсил під коаліційний уряд. Пан Гройсман завтра презентує чотирьом фракціям свій план дій на поточний рік. Кілька фракцій виявили бажання уточнити ряд положень коаліційної угоди", - підсумував Луценко.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...