Тепер невиїзний: Путін побоявся летіти в Мюнхен - йому загрожує арешт

Російський лідер боїться бути заарештованим через звинувачення Лондонського суду про причетність до вбивства колишнього співробітника ФСБ Росії Олександра Литвиненка.

Путін не поїде до Мюнхена. Ілюстрація:www.radiosvoboda.org

Президент Росії Володимир Путін не полетить до німецького Мюнхена, де 12-14 лютого запланована міжнародна конференція з питань безпеки за участю глав держав. За офіційною версією, яку прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков озвучив телеканалу LifeNews, "в даний час це не співпало з можливостями, які представляє поточний графік глави держави", передають Патріоти України.

Підтвердив скасування візиту і голова конференції Вольфганг Ішингер, який відзначив, що він запрошував Путіна двічі, але той обидва рази "ввічливо відмовився". У той же час, аналітики пов'язують відмову Путіна летіти в Європу з побоюваннями арешту: сьогодні, 21 січня, Високий суд Лондона практично офіційно оголосив про його причетність до жорстокого вбивства колишнього співробітника ФСБ Росії Олександра Литвиненка. Про заяву суду повідомила британська телерадіокорпорація BBC.

За словами британського судді Роберта Оуена, який веде процес у справі про вбивство Литвиненка, вже повністю доведено, що потерпілий був отруєний радіоактивним ізотопом полоній-210, який додали в його чай діючі агенти ФСБ Дмитро Ковтун і Олексій Луговий. Також суддя заявив, що "найімовірніше, Володимир Путін схвалив це вбивство".

За британськими законами настільки серйозна підозра повинна мати юридичні наслідки у вигляді оголошення Володимира Путіна в міжнародний розшук з подальшим затриманням в будь-якій країні світу, де він з'явиться, якщо така країна має з Великобританією угоду про взаємну видачу злочинців.

У Берліна з Лондоном якраз є відповідний міжнародний договір, тому перебування Путіна в Мюнхені теоретично може закінчитися затриманням та екстрадицією до британської в'язниці.

Нагадаємо, за життя убитий Олександр Литвиненко встиг опублікувати після своєї втечі до Великобританії безліч матеріалів про причетність Володимира Путіна до декількох кримінальних злочинів.

Зокрема, перебіжчик з російських спецслужб безпосередньо звинувачував Путіна в педофілії і публікував інформацію про його причетність до вибухів житлових будинків у Москві і Волгодонську, які потім стали приводом для початку другої чеченської війни.

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...

Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 22:01

Влада Китаю взяла на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le Fi...