Терористи тремтять від страху: Для українських військових розробили потужну далекобійну зброю (відео)

Дальність стрільби турелі на дистанційному керуванні до 4 кілометрів.

Скріншот

Київські волонтери розробили нову модель турелі для бійців ЗСУ. Удосконалена установка з великокаліберним кулеметом призначена для боротьби з бронетехнікою ворога і має дуже високу точність, повідомляють Патріоти України з посиланням на 5 канал.

Робоча назва турелі "Коваль Людота". Ще за часів Київської Русі меч коваля Людоти був першим підтвердженим зразком зброї виробленим на теренах сучасної України. Ця модель турелі призначена для боротьби з бронетехнікою ворога та має дуже високу точність. Потребу удосконалити старі зразки установок майстри відчули, після того як самі повоювали на сході країни. Волонтери виготовили уже десятки таких установок, нині ж працюють над удосконаленням конструкції.

"Особливість турелі саме в дистанційному керуванні, що дозволяє не наражати бійців на небезпеку і керувати вогнем з укриття. На фронті бійці вже користуються схожими турелями. Утім установки призначені лише для ближнього бою на дистанцію до дев'ятисот метрів. Дальність стрільби цієї ж турелі – учетверо більша – до 4 кілометрів", – сказав волонтер Іван Савельєв.

Виготовлення першого екземпляру на завершальній стадії. Уже невдовзі поліпшену версію турелей передадуть одному із підрозділів Збройних сил, який воює на Сході. Як відбувається процес виготовлення турелі дивіться у сюжеті "5 каналу":

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...