"Это успех очередной многоходовочки": США мають намір денонсувати ключовий договір щодо озброєнь з Росією

Головним приводом для цього рішення стало порушення цього договору Росією, яка, як стверджують Сполучені Штати, почала дислокувати в Європі ракети середнього радіусу дії, здатні нести ядерні боєголовки.

Михайло Горбачов та Рональд Рейган підписали договір, який тепер денонсують. Фото: White House.

Вашингтон повідомить Москві про намір денонсувати Договір про заборону ракет меншої і середньої дальності дії, підписаний в 1987 році Михайлом Горбачовим і Рональдом Рейганом, передають Патріоти України.

Американські засоби інформації з посиланням на джерела в адміністрації президента США Дональда Трампа повідомляють, що радник президента Трампа з питань національної безпеки Джон Болтон сповістить про це президента Росії Володимира Путіна під час їх зустрічі в Москві на початку майбутнього тижня.
Головним приводом для цього рішення стало порушення цього договору Росією, яка, як стверджують Сполучені Штати почала дислокувати в Європі ракети середнього радіусу дії, здатні нести ядерні боєголовки. Два тижні тому під час зустрічі з міністрами оборони країн-членів НАТО міністр оборони США Джим Меттіс заявив, що дії Росії «неприйнятні» і попередив, що, якщо Москва не змінить свою поведінку, Вашингтон буде змушений створити адекватну противагу новим російським ракетам.
Чотири роки тому Сполучені Штати вперше офіційно попередили Росію про те, що вона порушує договір РСМД. Питання про денонсацію цього договору розглядалося ще адміністрації Барака Обами, але від цього кроку відмовилися через протести Німеччини і побоювання, що він може привести до гонки озброєнь. Однак триваючі порушення договору Росією і побоювання у Вашингтоні щодо того, що ця угода обмежує можливості США в протистоянні експансії Китаю в Тихоокеансько-азіатському регіоні змусили адміністрацію Трампа схилитися на користь відмови від договору РСМД.

Трамп не знайшов $464 000 000 на заставу у справі про шахрайство, його майну загрожує арешт. Нове банкрутство Фредовича може торпедувати президентську компанію лідера республіканців

вівторок, 19 березень 2024, 7:45

Якщо політик до кінця тижня не внесе оці півмільярда застави, прокуратура може почати арешт його майна. Експрезиденту США Дональду Трампу не вдалося знайти гроші на заставу для забезпечення судового рішення у справі про шахрайство на суму 464 мільйони...

"Коли Путін кашляє, Шольц шукає бункер": Німецький канцлер став посміховиськом у Європі через надмірну боязливість

вівторок, 19 березень 2024, 6:50

Німецький канцлер відмовляється давати Україні ракети, боячись втягування країни у війну, передають Патріоти України. Як пише The Times, небажання канцлера Німеччини Олафа Шольца передавати Україні ракети Taurus усе більше дратує союзників та багатьох ...