"Это "жжж" неспроста": У кіберполіції розповіли, чому хакери запустили вірус саме через "M.E.Doc"

"M.E.Doc" - найпопулярніша на ринку програма.

В "M.E.Doc" знали про небезпеку враження вірусом. Фото: Itc.

Хакери вибрали найпопулярнішу на ринку програму податкової звітності "M.E.Doc" для того, щоб дестабілізувати економічний сектор. Про це розповів глава Департаменту кіберполіції Нацполіції України Сергій Демедюк, повідомляють Патріоти України з посиланням на Іnforesist.

Вибір програми був зроблений через її поширеність, в тому числі і серед стратегічних компаній економічного сектора.

«Було розраховано на те, що всі договори укладені офіційно, ліцензії придбані і програма за замовчуванням включена на автоматичне оновлення», - підкреслив Демедюк.

Він також додав, що його підлеглі попереджали власників "М.Е.Dос" про уразливість. Крім того, правоохоронцям відомо, що розробників ПЗ, за допомогою якого вдалося реалізувати масштабну кібератаку ("М.Е.Dос" ), також попереджали антивірусні компанії.

«Вони на це не відреагували. Відверто кажучи, вони просто проігнорували. Також нам стало відомо, що антивірусні компанії, які їх обслуговують, теж їх про це попереджали. Прямо повідомляли, що на їх серверах, на їх програмному забезпеченні, існує шкідливе програмне забезпечення. Тобто шкідливий код, який може вражати техніку їх користувачів», - сказав він.

Як повідомляли Патріоти України, 27 червня Україну вразила масштабна хакерська атака.

Вірус Petya.А вразив комп'ютерні системи державних і комерційних підприємств: "Укренерго", "Київенерго", "Епіцентру", "Київстару", Vodafone, Lifecell, каналу ATR, "Укрзалізниці", Київського метрополітену, "Ощадбанку", "Нової пошти" , аеропорту "Бориспіль", мережі заправок WOG, "Укргазвидобування" та інших.

Чи бути депортації? Як вплине рішення з припиненням видачі паспортів на біженців у Німеччині - влада дала категоричну відповідь

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:05

У Німеччині відреагували на рішення про припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном та призупинення надання їм консульських послуг. Там зазначили, що у ФРН українці чоловічої статі мають однаковий з жінками статус захи...

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...