"Точка зростання" у Східній Європі: Климпуш-Цинцадзе розповіла в Цюріху про потенціал України

Віце-прем'єр підтвердила незмінність курсу вищого політичного керівництва України на продовження докорінних соціально-економічних реформ: встановлення макроекономічної стабільності, подолання корупції.

Іванна Климпуш-Цинцадзе. Фото:http://www.kmu.gov.ua/

17 січня 2017 року у Цюріху відбувся українсько-швейцарський бізнес-форум "Україна: інтелектуальний центр та житниця світу", організований Посольством Швейцарії в Україні, Об’єднаною торговою палатою Швейцарія-СНД/Грузія, Україна за сприяння Посольства України в Швейцарії. У заході взяли участь понад 50 провідних представників швейцарського бізнесу, які зацікавлені у розвитку українсько-швейцарського економічного співробітництва. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Кабміну.

У своєму виступі на відкритті форуму Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе підкреслила, що за цей відносно невеликий проміжок часу нашим країнам вдалося побудувати дружні, взаємовигідні відносини, вільні від проблем, що їх обтяжують. Загальний високий рівень українсько-швейцарських політичних відносин дає всі підстави для того, щоб сконцентрувати більш серйозні зусилля на поглибленні економічної співпраці.

У цьому плані надзвичайно важливими є зустрічі президентів наших країн у Давосі. Висока оцінка досягнутого рівня співробітництва та підтвердження наміру інтенсифікувати двосторонні відносини, зокрема, у інвестиційній сфері, створили міцне політичне підґрунтя для подальшого розвитку економічної взаємодії.

"Я вірю, що вільний рух інвестицій між Україною та Швейцарією у поєднанні з вільною торгівлею, можуть стати каталізатором економічного зростання, навіть на фоні існуючих складнощів. Сьогодні Україна є "точкою зростання" з найбільшим потенціалом у Східній Європі", - сказала Віце-прем`єр-міністр.

Іванна Климпуш-Цинцадзе ще раз підтвердила незмінність курсу вищого політичного керівництва України на продовження докорінних соціально-економічних реформ, зокрема, встановлення макроекономічної стабільності, подолання корупції, дерегуляцію та створення сприятливих умов для ведення бізнесу в Україні. Це тверда лінія, і вона набирає необхідної динаміки. Саме вона вселяє в нас надію та дає підстави для позитивного подальшого прогнозу.

Віце-прем'єр відзначила пріоритетні напрямки співробітництва між нашими країнами. Це, перш за все, сільське господарство і переробка сільськогосподарської продукції, енергетична галузь, інфраструктурні проекти, машино- та приладобудування, хімічна та фармацевтична промисловість, банківська та страхова сфери. Великі можливості щодо співпраці існують у сфері ІТ-технологій та науковій галузі.

Ексголова МЗС Литви пожартував про знищення Кримського мосту, у Росії дипломату пригрозили "судним днем"

неділя, 28 квітень 2024, 15:30

Ексміністр закордонних справ Литви, а нині посол країни у Швеції Лінас Лінкявічюс пожартував про знищення Кримського мосту. У Росії вибухнули погрозами. 27 квітня Лінкявічюс опублікував у X (Twitter) жарт про Кримський міст, передають Патріоти України....

"Це має бути не наша ініціатива": Сікорський заявив, що Польща таки може повернути українських чоловіків

неділя, 28 квітень 2024, 14:42

Польща може повернути українських чоловіків призовного віку, якщо буде така ініціатива з боку влади України. Про це сказав міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв'ю TVN24, передають Патріоти України. Польський міністр вважає, що у...