"Трудно нащупать дно, но вот оно нам показано правительством": Путін визнав проблеми в російській економіці

Президент РФ Володимир Путін вважає, що російська економіка зараз перебуває в "сірій смузі".

Путін визнав проблеми в російській економіці. Фото: youtube.com.

Президент РФ Володимир Путін вважає, що ситуація в російській економіці, що постраждала від санкцій, ще не виправилася, але "тренд позитивний". Про це він сказав у програмі "Пряма лінія", відповідаючи на питання про те, "нащупала ли уже экономика РФ дно кризиса", передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Говорячи про те, "в чорній або білій смузі" зараз російська економіка, Путін заявив, що "в сірій". "Трудно нащупать дно, но вот оно нам показано правительством – в этом году еще спад, а в следующем году подъем", - упевнений російський лідер.

За його словами, дефіцит бюджету в РФ перебуває на мінімальному рівні - навіть менше, ніж планували - 2,4%. Крім того, в Росії в лютому вперше зафіксували зростання промислового виробництва, і "експорт технологічної продукції також збільшується".

У той же час він визнав, що зростання цін на продовольство в минулому році було "істотним", близько 14%, і на початку цього року склало 2,2%. Зростання цін він назвав "рукотворним процесом", що стався внаслідок антисанкцій, і пообіцяв, що це тимчасове явище і ситуація буде стабілізуватися.

Путін заявляв, що пік кризи в РФ вже досягнуто, і ситуація в економіці країни стабілізується, ще в жовтні 2015 року.

Всесвітній банк прогнозував на тлі триваючого зниження цін на нафту і зберігаються міжнародних санкцій скорочення ВВП Росії на 3,8% в 2015 і на 0,6% в 2016 році, після чого економіка почне відновлюватися, і в 2017 році прогнозується невелике зростання в розмірі 1 , 5%.


F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...