Три кита російського диктатора: CNN розкрив секрет могутності Путіна (відео)

Президент РФ володіє трьома основними інструментами: інформаційними технологіями, військовою потужністю і культом особистості.

Путін змусив росіян себе поважати, але проблеми в нього все одно є. Фото: ТАСС.

Президент РФ Володимир Путін тривалий час перебуває при владі і користується колосальною підтримкою населення. Тому багато хто називає його найвпливовішою людиною в світі. На думку журналістів CNN, Путін володіє трьома основними інструментами: інформаційними технологіями, військовою потужністю і культом особистості. Разом вони створюють мережу впливу, яка часто виявляється досить ефективною, передають Патріоти України із посиланням на ІноТБ.

Зазначається, що сила Путіна також багато в чому зміцнюється за рахунок контролю, який він особисто здійснює над численними військами. Значна частина озброєння, зокрема ядерного, являє собою радянську спадщину, отож Путін вкладає величезні кошти в його модернізацію. Але більшість експертів сходяться на думці, що звичайні Збройні сили Росії мають обмежену можливість демонструвати військову міць далеко від державних кордонів.

"Один із найбільш значних джерел могутності Путіна полягає в його власній колосальній популярності в Росії. Чим більше світові лідери критикують його поведінку, тим сильніше росіяни прославляють свого президента. Рейтинг його підтримки злетів у зв'язку з конфліктом в Україні, а потім і в Сирії", - сказано в сюжеті.

Безліч росіян дійсно турбуються про можливість своєї країни впливати на світові події, навіть якщо це загрожує санкціями і позначиться на якості їхнього життя. Путін також отримує вигоду з політичної системи і ЗМІ з "нульовою толерантністю" за критику на адресу президента.

"Отож, поза всякими сумнівами, Володимир Путін - могутня і непередбачувана людина, але він також обмежений деякими вельми серйозними проблемами. Економіка Росії не розвивається, що породжує ще одну популярну теорію про російського президента і його мережу впливу: Путін здатний відмінно розіграти погані карти", - вважають автори матеріалу.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...