"Це необхідність": У Туреччині пояснили, навіщо купуватимуть у Росії ЗРК С-400

В Анкарі наголосили, що хотіли отримати системи ППО від країн - членів НАТО, але не отримали необхідної підтримки від США.

ЗРК С-400. Ілюстрація:РБК

Прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що придбання зенітно-ракетних систем С-400 у Росії було вимушеним кроком Анкари. Дану заяву він зробив під час візиту в США, передає ТАСС з посиланням на видання Hurriyet, зазначають Патріоти України.

"Системи С-400 - це не наша перевага, це необхідність. Ми хотіли отримати системи ППО від країн - членів НАТО, але не отримали необхідну підтримку від США, - зазначив він. - Ми не маємо наміру відмовлятися від НАТО. Співпраця з РФ нам потрібна через відсутність сучасної системи ППО", - сказав прем'єр Туреччини.

Він підкреслив, що Туреччина "не зуміла знищити 71 ракету, яка була випущена з території Сирії, в результаті чого в республіці загинули 29 людей".

Також 11 листопада міністр оборони Туреччини Нуреттін Джаніклі заявив, що питання з придбанням С-400 у Росії вже вирішено.

"В Кремлі зараз траур": Росія не здатна виготовляти нові Ту-22М3, - ГУР Міноборони

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:02

Для Росії виготовлення нових бомбардувальників Ту-22М3 на сьогодні є фактично неможливим. Про це представник ГУР МО Андрій Юсов сказав у ефірі телемарафону, передають Патріоти України. За його словами, в ГУР є інформація про ситуацію з такими бортами у...

Підписав довіреність на іноземну громадянку: У СБУ заявили, що заступник голови Полтавської облради під виглядом відрядження літав купувати в Португалії нерухомість

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:53

Заступника голови Полтавської облради повідомили про підозру у зв'язку з виїздом за кордон України під час воєнного стану. Про це інформує Служба безпеки України, передають Патріоти України. За даними місцевого видання "Полтавщина", ідеться про Олега Б...