"Це сигнал": Стало відомо, як Javelin "вдарили" по Росії

Не маючи такого потужного сигналу, Росія просто не хоче сідати за стіл переговорів, і далі робити кроки на зустріч.

Ілюстрація: nationalinterest.org

Рішення США продати Україні летальну зброю у вигляді протитанкових ракетних комплексів Javelin є сигналом, що будь-яка агресія Росії зустріне адекватну відсіч. Про це заявив посол України в США Валерій Чалий в інтерв'ю "Голосу Америки", повідомляють Патріоти України.

Він наголосив, що, те, що американські партнери почули заклики України, є вкрай важливим. Чалий додав, що він як посол завжди на зустрічах із політиками в Конгресі та з Адміністрацією (президента США Дональда Трампа. - Ред.) говорив, що український досвід гібридної війни з Росією показує наступне: якщо демонструвати слабку позицію, агресор йде далі, а якщо демонструвати силу, відкривається можливість для дипломатичної роботи того ж спецпредставника Держдепу США з питань України Курта Волкера.

"Але не маючи такого потужного сигналу, Росія просто не хоче сідати за стіл переговорів, і далі робити кроки на зустріч. Це сигнал. Питання не тільки в тому, які види озброєнь прийдуть, хоча це також підсилює нашу обороноздатність. Головне - це чіткий сигнал США: будь-яка агресія, будь-яка спроба зруйнувати міжнародний порядок, який встановився, за собою матиме адекватну відповідь", - підсумував Чалий.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...