"Це віроломство": Путін прокоментував затримання кримських дезертирів і поскаржився на Україну

Російський президент порівняв інцидент із блекаутом у Криму.

В.Путін. Фото: ТАСС.

Президент Росії Володимир Путін назвав затримання російських військових на адмінкордоні з Кримом "віроломством, подібним до відключення тепла і світла в Криму", повідомляють Патріоти України з посиланням на ТАСС.

"Думаю, що це віроломство (затримання російських військових- Ред.) в кінцевому підсумку обертається проти тих, хто здійснює подібні заходи, бо це схоже на відключення світла в Криму напередодні Нового року і в умовах зими", - заявив Путін журналістам.

Нагадаємо, колишніх військовослужбовців Збройних сил України Баранова і Одинцова затримали 21 листопада українські правоохоронці на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом.

За інформацією СБУ, Баранов і Одинцов до окупації Криму Росією служили у Військово-морських силах України, однак зрадили присягу і перейшли служити в російську армію. Вони приїхали на КПВВ «Чонгар», щоб за гроші отримати дипломи про закінчення вищих навчальних закладів.

Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення застави. Для Баранова застава складає 350 тис. грн, для Одинцова – 250 тис. грн. Їм може загрожувати до 15 років позбавлення волі.

Росія готує наступ влітку: Експерт назвав міста, які хочуть захопити окупанти

четвер, 18 квітень 2024, 9:23

Армія Російської Федерації влітку спробує розвинути свій наступ на двох основних напрямках у Донецькій області: на Костянтинівку-Краматорськ і на Покровськ. Таку думку в ефірі FREEДОМ висловив військовий експерт Сергій Грабський, передають Патріоти Укр...

Обстріли лише посиляться? Росія намагається змусити українців покинути друге за величиною місто, - Bloomberg

четвер, 18 квітень 2024, 9:14

Майже ніхто не прогнозує, що російським силам вдасться захопити Харків найближчим часом. Як пише Bloomberg, українські та західні офіційні особи розглядають посилений обстріл Росією міста Харкова як спосіб змусити мирних жителів евакуюватися, передают...