"Це загострить ситуацію і може привести до відновлення кровопролиття": У Придністров'ї злякалися виводу російських військ

Так званий "президент" невизнаної республіки вважає, що російська група військ на Дністрі представляє собою унікальний приклад миротворчості.

Ілюстрація:www.5.uaУ невизнаному Придністров'ї висловились категорично проти виведення російських військ з регіону. Про це заявив "президент" невизнаної республіки Євген Шевчук, передають Патріоти України з посиланням на ТАСС.

"Російська група військ, яка грає ключову роль в миротворчій операції на Дністрі, представляє собою унікальний приклад миротворчості, що визнають багато фахівців в світі. Ця операція є гарантією миру і стабільності в Придністров'ї", - сказав Шевчук.

"Ми вважаємо, що поки немає остаточного політичного рішення щодо врегулювання конфлікту, немає сенсу і у виведенні російської групи військ, тому що це загострить ситуацію і може привести до відновлення кровопролиття", - сказав він.

Як повідомлялося раніше, молдовські ЗМІ поширилислова міністра оборони країни Анатоліє Шалару про те, що вони з Полтораком обговорили питання створення спеціального коридору для російських військових, які перебувають в придністровському регіоні, а також для боєприпасів, що знаходяться на зберіганні в селі Кобасна.

Як відомо, Придністров’я – це сепаратистський регіон Молдови, фактично незалежний від Кишинева від 1992 року. За молдовським законодавством, територія на лівобережжі Дністра з населенням близько півмільйона людей має статус "автономного територіального утворення з особливим правовим статусом".

У ролі "миротворців" у Придністров’ї діють російські війська. На даний момент російське угруповання на території Молдови має контингент 1200 військових. Виводити їх Росія поки не планує.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...