Ціна вбивств: ЗМІ дізналися, скільки коштує бюджету Росії чужа війна

Операція в Сирії обходиться для російських платників податків як мінімум $2,5 млн щодня.

Російська авіація бомбить Алеппо. Фото: Reuters.

Для фінансування операції ВКС Росії в Сирії не виділено окремий бюджет, тому що вона проходить в рамках загального бюджету російського Міністерства оборони. За підрахунками РБК, операція в Сирії коштує Міноборони як мінімум $2,5 млн щодня, передають Патріоти України.

На території Сирії знаходяться близько 1600 осіб, розповіли в Міністерстві оборони. В цю кількість входять морські піхотинці, льотчики, два батальйони аеродромно - та радіотехнічного забезпечення, командний склад, моряки, розрахунки засобів ППО та радіоелектронної боротьби, а також цивільні фахівці.

Як розповів експерт Центру військового прогнозування Інституту політичного і військового аналізу Анатолій Циганок, для розрахунків, скільки йде на харчування бійців, можна використовувати суму 600-800 рублів ($10-13) на добу.

Виходячи з цієї суми, харчування контингенту в 1600 осіб обходиться бюджету в суму близько 1 млн руб. на добу (близько $16,5 тис.).

Як розповіло джерело, знайоме з організацією бойових вильотів, в середньому одна година польоту бойового літака може коштувати від 4 до 7 млн руб, або 5 млн руб. в середньому ($80 тисяч).

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...